27 Ağustos 2021 15:34 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:02

iPhone 14 Serisinin İşlemcileri Hakkında Yeni Bilgiler Paylaşıldı

iPhone 14 Serisinin İşlemcileri Hakkında Yeni Bilgiler Paylaşıldı

2022 yılında tanışacağımız Apple’ın iPhone 14 ailesi daha önce de yapılan haberlere göre nm fabrikasyon sürecinden çıkan işlemcilerden gücünü alacak. Aktarılana göre bu işlemcilerin üretiminde gecikme sorunun oluşabileceği iddia edildi. Güvenilir teknoloji kaynaklarından DigiTimes yaptığı haberde iPhone 14

2022 yılında tanışacağımız Apple’ın iPhone 14 ailesi daha önce de yapılan haberlere göre 3 nm fabrikasyon sürecinden çıkan işlemcilerden gücünü alacak. Aktarılana göre bu işlemcilerin üretiminde gecikme sorunun oluşabileceği iddia edildi.

Güvenilir teknoloji kaynaklarından DigiTimes yaptığı haberde iPhone 14 serisinde 3 nm fabrikasyon sürecinden çıkan A16 Bionic işlemcilerin kullanılacağını belirtmişti. Haberde dev işlemci üreticisi TSMC 2022 yılının ikinci yarısında iPhone ve iPad modelleri için üretime başlayacağı aktarıldı.

Gün içerisinde paylaşılan yeni habere göre 3 nm işlemciler üzerinde oluşan üretim sorunları nedeniyle 4 nm işlemcilere tercih edileceği ve iPhone 14 modellerinde 4 nm fabrikasyon sürecinden çıkan işlemcilerin kullanılacağı aktarıldı. 4 nm işlemcilerin de performans konusunda pek iddialı bir işlemci olmadığı söylenilebilir.

Samsung tarafı ise önümüzdeki yıl satışa sunacağı Galaxy S22 ailesinde 3 nm işlemcilerin kullanılacağı tahmin ediliyor. Samsung’un bu işlemci kararıyla birlikte en dişli rakibi Apple’ın önün geçeceği ve performans konusunda çok daha kararlı olacağı aktarılıyor.

Apple, iPhone 14 ile Materyal Değişikliğine Gidecek

Güvenilir bir kaynak tarafından paylaşılan haber göre Apple, iPhone 14 ailesi ile gövde materyalini değiştirerek titanyum kullanmaya başlayacak.

Bu titanyum materyal aktarılana göre sadece iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerine özel olacağı iddia ediliyor. Eylül ayında tanışacağımız iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max modellerinde Apple yine paslanmaz çelik gövde kullanacağına kesin gözle bakılıyor.

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modelleri ile titanyum kasaya geçecek olan Apple, telefon modelinin gövdesinin sağlamlığı konusunda oldukça önemli bir adım atacak. iPhone 14 ailesinin diğer üyelerinde kullanılacak olan materyalin ne olacağı ise henüz bilinmiyor. Apple mevcut modellerde olduğu gibi serinin diğer üyelerinde alüminyum kasayı kullanmaya devam edebilir.

Apple tarafının tedariki Foxconn firmasından yapacağı iddiaları konuşulurken titanyum gövdeli ilk modelin iPhone 14 olacağını da belirtmeden geçmeyelim.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış