26 Ağustos 2021 00:34 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:02

Twitter’da ReTweet Suç Teşkil Edebilir

Twitter’da ReTweet Suç Teşkil Edebilir

TRT Haber’in yaptığı haberde Yargıtay 18. Ceza Dairesi, Twitter üzerinde paylaşılan kamu görevlisine hakaret edilen bir Tweet’in ReTweet’le paylaşa kullanıcıya suça ortak olma cezasını uygun gördü. Kararı “hakaretin diğer kullanıcılara veya gruplara ulaşabilmesi yüzünden” toplu hakarete dönüşmesi yüzünden suçlu

TRT Haber’in yaptığı haberde Yargıtay 18. Ceza Dairesi, Twitter üzerinde paylaşılan kamu görevlisine hakaret edilen bir Tweet’in ReTweet’le paylaşa kullanıcıya suça ortak olma cezasını uygun gördü. Kararı “hakaretin diğer kullanıcılara veya gruplara ulaşabilmesi yüzünden” toplu hakarete dönüşmesi yüzünden suçlu buldu.

Karar hakkında açıklamalarda bulunan hukukçular “yapılan tüm retweet’lerle hemfikir olmuyorum” anlamı ile ceza almamak mümkün değil uyarısında bulundu. Aktarılana göre Twitter üzerinde yapılan buna benzer hakaret suçları 3 ay ile 2 yıla kadar hapis cezası ya da para cezasına varabiliyor.

Twitter Cezası Konuşulurken Türkiye Sosyal Medya Yasası Hakkında Yeni Bilgiler Paylaşılmıştı

Türkiye sosyal medya konusunda yeni bir döneme hazırlı yapıyor. Konuyla ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

Bilindiği üzere Türkiye üzerine sosyal medya sorunları uzunca zamandır konuşuluyor. İktidar konu hakkında oldukça kararlı gözüküyor. Sosyal medya düzenlemesi hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesinin yaptığı habere göre sosyal medya kanalları ile kişilere hakaret edilmesinde kişiye üç ay ile 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Buna ek olarak kaynakta aktarılana göre yalan haber yapan ve paylaşan gazete ve kişilere de 1 yıl ile 5 yıla kadar hapis cezası istendiği belirtiliyor.

Bunların dışında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) veya Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) içinde, sosyal medya kanallarını denetleyebilecek bir görev için Sosyal Medya Başkanlığı’nın oluşturulabileceği paylaşılıyor.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış