6 Ağustos 2021 06:57 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:03

Samsung Telefon Tarafı İçin Sorunlar Büyüyor

Samsung Telefon Tarafı İçin Sorunlar Büyüyor

Güvenilir bir kaynağın geçtiğimiz haftalarda yaptığı habere göre Samsung S21 serisi hesaplanana göre Galaxy S20 serisine göre oldukça az sattığı belirtiliyor. Aktarılana göre Samsung Galaxy S21 modelleri 13.5 milyon satarken eski seri olan Galaxy S20 modelleri ise aynı dönemde

Güvenilir bir kaynağın geçtiğimiz haftalarda yaptığı habere göre Samsung S21 serisi hesaplanana göre Galaxy S20 serisine göre oldukça az sattığı belirtiliyor. Aktarılana göre Samsung Galaxy S21 modelleri 13.5 milyon satarken eski seri olan Galaxy S20 modelleri ise aynı dönemde 17 milyon kadar sattığı belirtiliyor.

Aynı dönemi ele alan sayılara göre Samsung Galaxy S10 serisi ise 25.5 milyon kadar yüksek bir başarıya imza atmış durumda. Kısaca Samsung yönetimi üç nesildir Galaxy S serisi konusunda büyük başarılar imza atamıyor.

Satış başarısızlığı konusunun arkasında büyük etkenlerden birisi de tedarik sorunlarının olduğu belirtiliyor. Samsung’un özellikle Galaxy S21 FE akıllı telefon modeliyle global olarak devam eden çip krizi ve Covid-19 salgınıyla büyük üretim sorunlarının yaşandığı biliniyordu. İşte bunlar Samsung yönetimi tarafından büyük bir sorun olarak gözüyor ve acilen bir çözüm üretimi isteniyor.

Apple gibi devler de üretim konusunda bazı sorunlar yaşadı fakat Apple anlaşmaları gereği şimdilik büyük bir sorunla karşılaşmadı.

Aktarılana göre Samsung alanında bu kadar geriye düşmesinin nedeni MediaTek gibi işlemci üreticilerinin Samsung yerine başka isimlere öncelik vermesi de bir başka neden olarak gösteriliyor.

Sorunlara eklenen son neden ise Samsung yönetiminin 5G konusunda iddialı modeller üretememesi. Bilindiği üzere OPPO, Vivo gibi üreticiler 5G konusunda zirvede bulunuyor.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış