2 Ağustos 2021 01:23 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:04

Benzin, Motorin ve LPG Yine Zamlanıyor! Akaryakıtta Zam Rekor Düzeye Ulaştı

Benzin, Motorin ve LPG Yine Zamlanıyor! Akaryakıtta Zam Rekor Düzeye Ulaştı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Hükumetin akaryakıta zam yapacağını iddia etti. İddiasını da, “Hükümet, bütçe hedefine ulaşmak için 2. yarıda 55 milyar lira toplamak zorunda olduğu ÖTV’ye zam yapacak” şeklinde güçlendirdi. Bu iddia doğru çıkarsa kimse aracının deposunu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Hükumetin akaryakıta zam yapacağını iddia etti. İddiasını da, “Hükümet, bütçe hedefine ulaşmak için 2. yarıda 55 milyar lira toplamak zorunda olduğu ÖTV’ye zam yapacak” şeklinde güçlendirdi. Bu iddia doğru çıkarsa kimse aracının deposunu dolduramaz ve 2,5 – 3 kat pahalılaşan araçlar yakıt pahalılığından kullanılamaz hale gelir.

Ahmet Akın ayrıca, 2021 yılının ilk yarısında ÖTV’den 20 Milyar toplandığını ama ikinci yarıda 55 Milyar TL toplaması gerektiğini söyledi. Bu da, Benzine, LPG’ye ve Motorine zam demek oluyor diye ekledi.

Fiyat artışlarının bir nedeninin de Türk Lirasının değer kaybı olduğunun da altını çizdi. Akın ayrıca; “Pompa fiyatlarına yansıtmamak için kullandıkları ÖTV’ye 20 Mayıs’ta yapılan zam 2 ayda yine bitti. İktidar ya bu sistemden vazgeçecek ya da ÖTV’ye yeni bir zam yapacak. 1 litre benzinden alınması gereken ÖTV 2 lira 52 kuruş yerine 67 kuruş oldu. 1 litre LPG’den alınması gereken ÖTV 1 lira olması gerekirken eşel mobil dolayısıyla tutar sıfırlandı.” şeklinde sözlerine devam etti.

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış