31 Temmuz 2021 08:15 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:04

M1’li MacBook’u Ekran Çatlamaya Sorunu Gündemde

M1’li MacBook’u Ekran Çatlamaya Sorunu Gündemde

ABD merkezli teknoloji devlerinden Apple, oldukça ilginç bir sorun ile teknoloji gündeminde. Apple tarafı hakkında öneli haberlere imza atan Jon Prosser tarafında paylaşılan habere göre bu ekran çatlama sorunu birden oluşabiliyor. Bu ilginç çatlama sorunu yeni nesil M1 işlemcili

ABD merkezli teknoloji devlerinden Apple, oldukça ilginç bir sorun ile teknoloji gündeminde.

Apple tarafı hakkında öneli haberlere imza atan Jon Prosser tarafında paylaşılan habere göre bu ekran çatlama sorunu birden oluşabiliyor. Bu ilginç çatlama sorunu yeni nesil M1 işlemcili MacBook modellerinde oluştuğu belirtiliyor.

Ekranlar hiçbir darbe ya da benzeri bir durum olmadan kendiliğinden çatladığı belirtiliyor ve bu sorunun bazı modellerde gözükmesi de üretim tarafından kaynaklandığını gösteriyor.

Genel bir sorun oluşması durumunda çok daha önceden bu sorunun gün yüzüne çıkması ve Apple’da konu hakkında değişim programı başlatması gerekirdi.

Bilindiği üzere bu yeni M1 işlemcili MacBook Air ve MacBook Pro modelleri ülkemiz dahil birçok pazarda uzun zamandır raflarda satılıyor.

Apple’ın konuyla ilgili bir karar alıp almayacağı henüz belli değil. Fakat yukarıda da dediğimiz gibi fabrikasyon nedenli bir hata oluşması durumunda Apple’ın değişim programı başlatması oldukça muhtemel.

Apple birçok akıllı cihazında değişim programlarıyla pazarın en iyi markası olarak gösteriliyor.

Apple’ın MacBook Air Modeli Hakkında İlk Detaylar Paylaşıldı

mini-LED ekran teknolojisi ile gelecek olan yeni nesil MacBook Air modelleri 2022 yılının ortalarına doğru tanıtılacak. Yıl içerisinde tanıtılacak olan yeni MacBook Pro ailesinde de kullanılacak olan bu mini-LED teknolojisi daha sonra Air tarafına da gelecek. Bilindiği üzere Apple yönetimi hafifliği ve inceliği ile çok satan bu MacBook Air ailesine Retina ekran teknolojini uzun zaman sonra getirmişti. Hatırlatmak adına ilk olarak 12.9 inç iPad Pro modellerinde kullanılan bu yeni nesil mini-LED teknoloji oldukça keskin görüntülere ev sahipli yapabiliyor.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış