30 Temmuz 2021 16:30 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:04

Google, Play Store Güvenlik Altyapısını Açıkladı

Google, Play Store Güvenlik Altyapısını Açıkladı

Bilmeyenler için teknoloji devlerinden Apple, geçtiğimiz ay yeni bir döneme daha ön ayak oldu. Bu yeni dönemde “App Store, verilerinizin nasıl kullanılacağına haber verir” ifadesi ile tanıtıldı. Konu hakkında yaptığı açıklamada Apple şu ifadeler kullanıyor: “App Store’daki 1,8 milyondan

Bilmeyenler için teknoloji devlerinden Apple, geçtiğimiz ay yeni bir döneme daha ön ayak oldu. Bu yeni dönemde “App Store, verilerinizin nasıl kullanılacağına haber verir” ifadesi ile tanıtıldı. Konu hakkında yaptığı açıklamada Apple şu ifadeler kullanıyor:

“App Store’daki 1,8 milyondan fazla uygulamanın her biri, katı gizlilik yönergelerine uymak ve verilerinizi nasıl kullandığını açıklamak zorundadır.

Bir uygulamayı indirmeden önce gizlilik etiketini inceleyebilir, böylece uygulamanın size uygun olup olmadığına karar verebilirsiniz.”

Bu önemli adım sonrası Google tarafı da uygulama marketleri olan Play Store tarafı için oldukça benzer bir karara varmış durumda. Resmi açıklamaya göre Google, “gizlilik” bölümü üzerinden alınan ve işlenecek olan tüm veriler hakkında kullanıcıları tamamen bilgilendirecek gibi gözüküyor.

Bu özellikle birlikte kullanıcılara uygulamanın kullanacağı önemli bilgiler (konum bilgileri, arama kaydı vb.) de kullanıcılara detaylı bir şekilde gösterilecek.

Google tarafının böyle bir döneme geçmesi herkesi sevindirecek gibi gözüküyor. Google bu özelliklere ek olarak uygulamaların kullanıcı verilerini şifrelemeleri de kullanıcılara bilgilendirilecek.

Tüm bunlara ek olarak Google özellikle ebeveynleri de sevindirecek bir özelliği de sunacak. Market içerisinde sunulan oyun ya da uygulamaların çocuklara uygun olup olmadığı da bilgilendirilecek.

Başta Facebook olmak üzere Google yönetiminin de çocuklara yönelik aldığı kararlar bazen oldukça tartışmalara neden olabiliyor. Bilindiği üzere Instagram’ın çocuklara özel uygulaması halen büyük tartışmalara neden oluyor.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış