29 Temmuz 2021 22:00 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:05

Instagram Reels Süreleri Uzatıldı

Instagram Reels Süreleri Uzatıldı

Bilindiği üzer TikTok tek başına birçok sosyal medya devini korkutmayı başardı. Facebook’un çatısı altında bulunan Instagram, bilmeyenler için TikTok uygulamasına oldukça benzer Instagram Reels özelliğini uzun zaman önce kullanıma sunmuştu. Instagram Reels özelliği Instagram Kamera özelliği içerisinde sunulan bir

Bilindiği üzer TikTok tek başına birçok sosyal medya devini korkutmayı başardı. Facebook’un çatısı altında bulunan Instagram, bilmeyenler için TikTok uygulamasına oldukça benzer Instagram Reels özelliğini uzun zaman önce kullanıma sunmuştu. Instagram Reels özelliği Instagram Kamera özelliği içerisinde sunulan bir özellik ve dikey formatta TikTok benzer videolardan oluşuyor. Instagram kullanıcıları Reels videolarıyla özel müzikler ve efektlerle oldukça kullanışlı gösteriliyor.

İlk olarak 15 saniye olarak belirlenen bu Instagram Reels özelliği daha sonra 30 saniyeye çıkarılmıştı. Gün içerisinde gelen Instagram Reels resmi haberine göre 30 saniye olarak belirlenen bu süre artık 60 saniye olmuş durumda. Kısaca Instagram üzerinde kullanıcılar artık 60 saniyelik Reels oluşturabilecek ve paylaşabilecekler.

Bilmeyenler için TikTok tarafında bu video süresi 3 dakikaya kadar artmış durumda. Instagram tarafının aldığı bu 1 dakika kararının TikTok tarafından sonra oluştuğu düşünülüyor. İlerleyen süreçte Instagram Reels tarafı da 3 dakikalık video süresine geçebilir.

Instagram, En Son Çocuklara Özel Uygulama Konusuyla Gündemdeydi

Paylaşılan habere göre yönetim konu hakkında oldukça kararlı bir tavır alarak uygulamayı geliştirmeye devam ettiklerini belirtiliyor. Uygulamanın zararları ya da faydaları tanıtımdan sonra görülecek. Halen gelişimi devam eden davalara ve şikayetlere neden olan uygulamanın sunulacağı tarih henüz belirtilmiyor. Instagram’ın bu tartışılan uygulamayı ilk olarak ABD merkezinden başlayarak Avrupa ve tüm dünyaya sunması bekleniyor.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış