6 Ekim 2018 04:26 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:51

Türkiye’de Gezilmesi Gereken 7 Yer

Türkiye’de Gezilmesi Gereken 7 Yer

Ülkemiz gerek coğrafi konumu, gerekse doğal güzellikleri ile dünyanın en güzel ülkeleri arasında yer alıyor. Doğusundan Batısına, Kuzeyinden Güneyine gezip görülmesi gereken sayısız güzelliği barındıran topraklara sahip olan Türkiye, her yıl yüzlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Türkiye’de gezilecek yerler

Ülkemiz gerek coğrafi konumu, gerekse doğal güzellikleri ile dünyanın en güzel ülkeleri arasında yer alıyor. Doğusundan Batısına, Kuzeyinden Güneyine gezip görülmesi gereken sayısız güzelliği barındıran topraklara sahip olan Türkiye, her yıl yüzlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Türkiye’de gezilecek yerler sayısızken tatil seçenekleri için başka ülkelerden başlamanıza gerek yok. Dünya’ya açılmadan önce ülkemizin eşsiz güzelliklerini keşfetmekten kaçınmayın.

AMASYA Nehri

Amasya şehrinin merkezinden geçen Yeşilırmak çevresindeki Amasya evleri ile tarihi Osmanlı evlerine dair özellikleri görmek mümkün. Nehir kenarında dolaşırken aynı zamanda Amasya Kalesi’ni ziyaret ederek şehrin tüm güzelliklerini tepeden seyredebilirsiniz.

Fethiye – Ölüdeniz

Denizi ve doğası ile Fethiye’ye bağlı olan Ölüdeniz’de unutulmaz bir deniz macerası yaşamak mümkün. Eşsiz bir tatil seçeneği sunan Fethiye’de aynı zamanda Kelebekler Vadisi ve Gemiler Adası gibi güzellikleri de ziyaret etmek mümkün.

İstanbul- Adalar

Tatil planları için İstanbul’u düşünenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden biri olan Adalar gezilip görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Özellikle yaz aylarında doğayla iç içe kafanızı dinleyebileceğiniz bir yer arıyorsanız Büyükada sizleri bekliyor.

Nevşehir – Kapadokya

Son yıllarda balon turları ile yüzlerce turistin ilgi odağı olan Kapadokya heyecan dolu bir tatil seçeneği sunuyor. Gezmek, eğlenmek, özellikle de geçmişin izlerini yansıtan güzellikler içerisinde unutulmaz anılar biriktirmek isterseniz Kapadokya’yı ziyaret edebilirsiniz.

Adıyaman – Nemrut

Ülkemiz bilhassa tarihi yapıları ile ilgi çeken güzelliklere sahip. Kommagene Krallığı’na ait antik kentin yer aldığı milli parkı ile Adıyaman’ın Kahta ilçesinde bulunan Nemrut adeta tarihi yaşamanızı vaat ediyor.

Bursa – Uluabat Gölü

Su içerisinde 21 çeşit farklı balık türünü barındıran Uluabat Gölü doğal yapısı ile gezil görülmesi gereken yerlerden birisi. Türkiye’nin gezi yerleri arasında eşsiz güzelliği ile dikkat çeken bölgelerinden birisi olan Bursa yeşilin ve mavinin büyüsünü aynı anda sunuyor.

Gökçeada

Türkiye’de en son günbatımı keyfini yaşamaya ne dersiniz? O halde Gökçeada’da dibek kahvesi içerken son günbatımını seyredebilir, tatilinizi Rum köylerini ziyaret ederek farklı keşiflerle değerlendirebilirsiniz.

Dünya üzerinde coğrafi konumu ve doğal güzellikleri ile nam salmış olan ülkemizin gezip görülecek sayısız yerleri var. Özellikle de tarihini bu günlere dek korumayı başaran ülkelerin başında geliyoruz. Çoğu bölgede tarihi yapıları ve doğal güzellikleri iç içe görmek mümkün. Tatil seçenekleri için uzun uzadıya araştırma yapmak yerine ülkemizin gezip görülecek yerlerinden başlamakta fayda var.

Tags: gezilecek yerlerTürkiyede gezilecek yerlerTürkiyenin gezilecek yerleri

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış