28 Temmuz 2021 14:00 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:05

Instagram, Çocuklara Özel Uygulama Konusunda Israrcı

Instagram, Çocuklara Özel Uygulama Konusunda Israrcı

Sosyal medya devi Facebook’un altında bulunan Instagram uzun süredir çocuklar için özel bir uygulama çıkarma hazırlığında. Burada özel olarak 13 yaş ve altı çocuklar için Messenger Kids uygulamasına oldukça benzer bir Instagram uygulamasının geleceğini söyleyen Instagram CEO’su Adam Mosseri,

Sosyal medya devi Facebook’un altında bulunan Instagram uzun süredir çocuklar için özel bir uygulama çıkarma hazırlığında. Burada özel olarak 13 yaş ve altı çocuklar için Messenger Kids uygulamasına oldukça benzer bir Instagram uygulamasının geleceğini söyleyen Instagram CEO’su Adam Mosseri, konu hakkında ısrarcı gibi gözüküyor.

Çocuklar için özel olarak geliştirilen bu Instagram uygulaması, ebeveynler için oldukça faydalı olacak kontrolleri beraberinde getirecek. Bazı ebeveynler tarafından güzel geri dönüşler alan bu uygulama bazıları için de oldukça gereksiz bulunuyor. Konu hakkında bir grup Facebook CEO’su olan Mark Zuckerberg’e eleştirilerde bulunarak çocuklara özel olarak geliştirilen ve sunulacak olan bu uygulamanı kontörlü daha da zor hale getireceği iddia ettiler. Konu hakkına ABD’de 44 başsavcı tarafından ortak bir karara varılarak uygulamanın iptali için Instagram CEO’su ve Facebook CEO’suna bildiri sonuçları gönderilmişti.

Gün içerisine paylaşılan yeni bir habere göre yönetim konu hakkında oldukça kararlı bir tavır alarak uygulamayı geliştirmeye ettiklerini belirtiliyor. Uygulamanın zararları ya da faydaları tanıtımdan sonra görülecek. Halen gelişimi devam eden davalara ve şikayetlere neden olan uygulamanın sunulacağı tarih henüz belirtilmiyor. Instagram’ın bu tartışılan uygulamayı ilk olarak ABD merkezinden başlayarak Avrupa ve tüm dünyaya sunması bekleniyor.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış