26 Temmuz 2021 22:30 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:05

Mac Tarafı İçin Face ID İddiası Konuşuluyor

Mac Tarafı İçin Face ID İddiası Konuşuluyor

ABD merkezli teknoloji üreticisi Apple, en son A13 mobil işlemcinin kullanıldığı harici bir monitör ile teknoloji gündemine gelmişti. Bilindiği üzere Apple bu yeni nesil ürünleri ile kendisinden oldukça söz ettirmek istiyor. Apple tarafının gelecek planları arasında farklı şeyler de

ABD merkezli teknoloji üreticisi Apple, en son A13 mobil işlemcinin kullanıldığı harici bir monitör ile teknoloji gündemine gelmişti. Bilindiği üzere Apple bu yeni nesil ürünleri ile kendisinden oldukça söz ettirmek istiyor.

Apple tarafının gelecek planları arasında farklı şeyler de bulunuyor. Mark Gurman’a göre bu planlar arasında Mac tarafına uzun zaman önce tanıtılan Face ID sistemini var.

Açıklanana göre 2021 ya da 2022 yılı içerisinde üretilen Mac modelleri yerine daha sonraki yıllarda üretilen Mac modelleri Face ID yüz tanıma sistemi ile gelecek. Apple, Mac tarafındaki MacBook modellerinde Touch ID parmak izi okuyucusunu kullanıyor.

Touch ID sistemi bilindiği üzere 24 inç iMac modelleri için Magic Keyboard ile sunuluyor. Bazı kullanıcılar için bu Touch ID gibi biyometrik giriş sistemleri gereksiz gösteriliyor zira Apple Watch sahibi kullanıcılar Mac modellerini şifresiz hızlıca açabiliyorlar. Bazı kullanıcılar Touch ID sensörüne ek olarak iPhone ve iPad tarafında uzun zamandır kullanılan Face ID özelliğinin Mac tarafına gelmesini istiyor. Bilindiği üzere Apple, bazı özellikleri modellerine uzun zamanlar içerisinde getiriyor.

Apple’ın Mac tarafın için Face ID yüz tanıma sistemini getirmesine kesin gözle bakılıyor fakat 2023 yılından önce gelmesi beklenmiyor.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış