27 Temmuz 2021 17:06 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:05

AMD Ryzen 5 İşlemci Nedir?

AMD Ryzen 5 İşlemci Nedir?

AMD, dünyanın en büyük işlemci üreticilerinden birisidir. 3, ve numaralı serileri bulunan AMD, yeni nesil işlemcilerini tanıtırken sıralamayı da küçükten büyüğe yapmaktadır. AMD Ryzen de bu işlemcilerden birisi olarak bilinmektedir. Ryzen ailesine bağlı olan bu işlemci,

AMD, dünyanın en büyük işlemci üreticilerinden birisidir. 3, 5 ve 7 numaralı serileri bulunan AMD, yeni nesil işlemcilerini tanıtırken sıralamayı da küçükten büyüğe yapmaktadır. AMD Ryzen 5 de bu işlemcilerden birisi olarak bilinmektedir. Ryzen ailesine bağlı olan bu işlemci, yüksek grafikli oyunlarda bile iyi performans göstermek adına tasarlanmıştır.

Dört veya altı çekirdeki orta seviye işlemcilerden birisi olan AMD Ryzen 5, özellikle de gamin laptoplar için tercih edilen işlemcilerden birisidir. Dört veya altı çekirdek düzeni ile gelen AMD Ryzen 5 işlemciler, rakip marka Intel’in Core i5 işlemcilerine benzer güçtedir. Ortalama olarak 800 ila 1100 TL arasında satılmaktadır. Bu işlemciler arasında birbirinden farklı numaralara sahip işlemciler bulunmaktadır. Doğal olarak, sayıları daha yüksek olan işlemciler daha güçlüdür. Bu nedenle Ryzen 1400 işlemci, Ryzen 1600’den daha güçsüzdür. Özellikle de fiyat bakımından her iki işlemci arasında yaklaşık olarak fiyat farkı bulunmaktadır. Ryzen 7 ailesinden önce piyasaya sürülen Ryzen 5 ailesi, içerisinde barındırdığı kaliteli işlemcilerle bilinmektedir. Bu işlemciler sayesinde yüksek grafikli oyunlar oynayabilir, yoğun olarak iş yapabilirsiniz. Ek olarak, video düzenleme ya da photoshop gibi ağır uygulamaları da kaldırabilen Ryzen 5 işlemci ailesi, uygun fiyatıyla bilinmektedir.

AMD Ryzen 5 ailesi, orta segment bilgisayar toplamak isteyenler için hem uygun fiyatlı hem de yüksek kaliteli işlemci serilerinden birisidir. Bu nedenle günümüzde de birçok bilgisayarda kullanılmaktadır.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış