25 Temmuz 2021 14:41 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:06

Facebook Bulut Servisi iOS Tarafına Geldi

Facebook Bulut Servisi iOS Tarafına Geldi

ABD merkezli sosyal medya devi Facebook hatırlatmak adına geçtiğimiz sen Google Stadia sistemine oldukça benzeyen bir bulut servisi tanıtmıştı. Facebook tarafı Staida sistemine benzeyen 4K 60 fps vadeden bir sistem geliştirmemişti. Facebook tarafı geçtiğimiz günlerde Netflix’in de oyun servisine

ABD merkezli sosyal medya devi Facebook hatırlatmak adına geçtiğimiz sen Google Stadia sistemine oldukça benzeyen bir bulut servisi tanıtmıştı. Facebook tarafı Staida sistemine benzeyen 4K 60 fps vadeden bir sistem geliştirmemişti.

Facebook tarafı geçtiğimiz günlerde Netflix’in de oyun servisine oldukça benzer şekilde küçük boyutlu ve mobil oyun yapımcılarının oyunları eklemeyi düşünüyor.

Aktarılana göre ABD merkezine “Asphalt 9: Legnds, PGA TOUR: Gold Shootout, Solitaire, Arthur’s Tale ve Dirt Bike: Unchained gibi oyunlar ile bulut oyun dünyasına giriş yapan Facebook, özel bir uygulama ile çalışmıyor. Facebook tarafından gelen bilgiye göre şirket, ilk günlerinde bu ve buna benzer oyunlarla süreci hızlandırmaya çalışıyor.

Facebook üzerindeki oyunlar ilk olarak uygulama üzerinden oynanabiliyordu fakat iOS tarafı için AppStore limitlemesi nedeniyle buna izin vermiyordu. Gün itibari ile durum yine tam olarak değişmiş değil.

Facebook oyun servislerini iOS tarafı için Progressive Web App adı verilen PWA sistemleri ile tarayıcı üzerinden oynatma çözümünü üretebildi. Kısaca oyunlar web tarayıcı üzerinden çalışıyor fakat sistem onu bir uygulama olarak görüyor.

Servis “ana ekrana ekle” özelliği ile uygulama olarak davranıyor ve böylelikle Apple’ı uygulama marketi olan AppStore denetimlerinden kolayca kaçabiliyor. Apple tarafı için bir çok sorun bu şekilde çözülebiliyor.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış