24 Temmuz 2021 20:33 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:06

iPhone Kullanıcılarına Gelen Acil Uyarı Korkuttu

iPhone Kullanıcılarına Gelen Acil Uyarı Korkuttu

Yaklaşık 1-2 saat önce meydana gelen bu olayda ülkemiz iPhone kullanıcılarını oldukça korkutan bir mesaj gönderildi. Mesaj içeriğinde “Evde Kal Türkiye” ifadesi yazıyordu. Üç kere gönderilen bu mesaj tahmin edilebileceği gibi herkesi korkuttu. Vodafona Türkiye resmi kanallarının Twitter üzerinde

Yaklaşık 1-2 saat önce meydana gelen bu olayda ülkemiz iPhone kullanıcılarını oldukça korkutan bir mesaj gönderildi.

Mesaj içeriğinde “Evde Kal Türkiye” ifadesi yazıyordu. Üç kere gönderilen bu mesaj tahmin edilebileceği gibi herkesi korkuttu.

Vodafona Türkiye resmi kanallarının Twitter üzerinde yaptığı açıklamada tam olarak şu ifadeler kullanılıyor:

“24 Temmuz 2021 Cumartesi sabah saatlerinde bazı iPhone kullanıcılarının telefonlarına Acil Durum Uyarıları kapsamında “Evde Kal Türkiye” bildiriminin iletildiği tespit edilmiştir.

Konun teknik ekiplerimiz tarafından araştırılmaktadır. Yaşanan aksaklık ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz.”

Sadece Vodafone operatörünü kullanan iPhone sahiplerine giden bu mesaj sistemi hakkında Apple şu açıklamalarda bulunuyor:

“iPhone ve Apple Watch’unuzda acil durum, hükümet ve kamu güvenliği uyarıları alabilirsiniz. Acil bir durumda şunlarla karşılaşabilirsiniz:

  • Ülke veya bölgenizdeki hükümet tarafından yayınlanan uyarılar
  • Güvenlik veya yaşamla ilgili yakın tehdit içeren durumlara ilişkin uyarılar
  • Olağanüstü iklim koşullarına ilişkin uyarılar
  • AMBER uyarıları (America’s Missing: Broadcast Emergency Response)
  • Kamu Güvenliği Uyarıları”

iPhone Modellerinde Bulunan Bu Acil Durum Uyarıları Kapatılabiliyor

Apple’ın Test Alet Notification ya da Acil Durum Uyarıları oldukça kullanışlı bir özellik olarak gösteriliyor fakat Apple yönetimi konu hakkında kullanıcılara yine de kapatma seçeneği sunuyor. Türkiye için ilk örnekleri bugün Vodafone’un yanlışlıkla yollaması ile oluştu fakat birçok ülkede bu özellik sıkça kullanılıyor.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış