23 Temmuz 2021 21:02 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:06

Apple Music, Kayıpsız Ses ve Uzamsal Ses Desteğini Android Tarafına da Sundu

Apple Music, Kayıpsız Ses ve Uzamsal Ses Desteğini Android Tarafına da Sundu

Bilmeyenler için Apple Music, geçtiğimiz aylarda duyurduğu yeni özellikler ile oldukça beğenildi. Şirket Dolby Atmos ile birlikte Uzamsal Ses ve kayıpsız ses gibi özellikleri iOS kullanıcılarına sunmuştu. iOS tarafının yanında bazı Apple modellerine yüksek kaliteli ses deneyimi sunan Apple,

Bilmeyenler için Apple Music, geçtiğimiz aylarda duyurduğu yeni özellikler ile oldukça beğenildi. Şirket Dolby Atmos ile birlikte Uzamsal Ses ve kayıpsız ses gibi özellikleri iOS kullanıcılarına sunmuştu. iOS tarafının yanında bazı Apple modellerine yüksek kaliteli ses deneyimi sunan Apple, konu hakkında bazı kullanıcıları üzmüştü.

Apple bu donanım gerektirmeyen özelliklerin sadece iOS tarafı için olmayacağını da müjdelemişti ve beklenen gelişme gün içerisinde paylaşıldı.

Gün içerisine Apple Music Android uygulamasına gelen yeni bir güncelleme ile uzamsal ses ve kayıpsız ses destekleri sunulmaya başlandı. Bu özellik tahmin edilebileceği gibi oldukça yüksek veri ve depolamaya ihtiyaç duyuyor ve uyumlu cihazlar ihtiyaç duyuyor.

Apple Music alanın lideri olan Spotify ile çekişmeye devam ediyor ve uygulama içerisinde bazı özellikler ile kullanıcıları sevindirmeyi başarabiliyor.

Yüksek kaliteli ses konusundan bahsediyorken Spotify tarafı da hali hazırda Hi-Fi paketler ile bu sorunu gidermek istiyor. Haberler oldukça uzun zaman önce yapılan bu teknolojinin ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda henüz net tarih belirtilmiyor.

Apple Music İle Sunulan Kayıp Ses Özelliği Ne Demek?

Apple konu hakkında şu açıklamalarda bulunuyor:

“Apple Music’te “Kayıpsız” ifadesi 48 kHz’e kadar kayıpsız ses ve “Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız” ifadesi ise 48 kHz ile 192 kHz arası kayıpsız ses anlamına gelir.

Kayıpsız ve Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız dosyalar çok büyük boyutludur ve standart AAC dosyalarına göre daha fazla bant genişliği ve depolama alanı kullanır.”

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış