4 Ağustos 2018 14:28 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:51

İstanbul’a Yakın Tatil Yerleri

İstanbul’a Yakın Tatil Yerleri

Kilyos ile başlamak istiyorum. İstanbul Avrupa yakasında Kilyos İstanbul\’un Karadeniz kıyısına bakan bir beldesidir. Dolayısı ile hem İstanbul\’da olmak hem de Marmara\’da denize girmek istemiyorsanız burası tam size göre. Kilyos\’un kum plajlarında denize girebilir ya da yeşillikler arasında trafikten

Kilyos ile başlamak istiyorum. İstanbul Avrupa yakasında Kilyos İstanbul\’un Karadeniz kıyısına bakan bir beldesidir. Dolayısı ile hem İstanbul\’da olmak hem de Marmara\’da denize girmek istemiyorsanız burası tam size göre.
Kilyos\’un kum plajlarında denize girebilir ya da yeşillikler arasında trafikten uzak yürüyüşler yapıp, İstanbul\’un eşsiz manzarasında yemekler yiyebilirsiniz.
Kilyos\’ta 1 adet halk plajı 5 adet ücretli plaj bulanmaktadır.

Riva da Anadolu yakasında İstanbulun Karadeniz kıyısına bakan bir beldesidir. Beykoz\’a bağlı olan riva\’da doğa yürüyüşleri yapabilir, lezzetli yemeker yiyebilir, Karadeniz kıyılarında denize girebilirsiniz. Konaklamak için\’de olanakları mevcut.
Rivada üç adet plaj bulunur.
1- Riva plajı, rivanın en büyük plajıdır.
2- Elmas koy (1.koy) plajı. Burada çadır kampı yapmakta mümkündür.
3- Su ürünleri (2.koy) plajı.
3.olarak size Avşa adasından bahsetmek istiyorum. Marmara denizinde bulunuyor. Bu
kez denize girmek isterseniz marmaranın açıklarında olacaksınız. Avşa adasının kum
plajları oldukça iyidir. Bostancı ve Yenikapı\’dan bineceğiniz deniz otobüsüyle 3,5 saat süren
yolculuktan sonra Avşa adasına ulaşmış oluyorsunuz. Avşa adası büyük bir ada
olduğundan bir çok konkalama seçeneği mevcuttur. Bir çok koya ve plaja sahiptir.

Adalardan devam etmek istiyorum ve şiddetle İğne Ada\’yı tavsiye ediyorum.
İstanbul\’dan arabanızla yapacağınız 2-3 saatlik bir yolculukla Trakya\’nın incisi İğneada\’ya varmış olursunuz. Bu adaya geldiğinizde langoz ormanları göleri upuzun kum plajlar sizi bekliyor olacak. Konaklamak için beldiyeye bağlı çadır kamp alanları yaygın ayrıca pansiyonlarda mevcut tabi.
Trakyaya gelmişken Şarköy demezsek olmaz İğneada Karadeniz sahili, Şarköy ise Marmara sahilindedir. Burası da küçük bir sahil kasabasında bir kaç gün kafa dinlemek isteyenlerin tercih yerlerindendir. İğneadasında gezilip görülmesi muhakkak olan yerler çoktur. İğne adaya gitmişken yürümeli doğal güzellikleri keşfetmelisiniz. Dolayısıyla Şarköye oranla biraz daha yorulabilirsinisiniz.

Karadeniz kıyılarından devam edelim ve Anadolu yakasından rahatça ulaşabileceğimiz Kerpe\’den bahsedelim. Kocaeli-Kandıra \’ya bağlı araba ile istanbuldan 2-kilyos3 saat yolculukla ulaşılabilir kerpeye, bir çok Karedeniz sahiline oranla kerpenin denizi çok sakindir. Çadır kamp veya otellerde konaklama mevcut.
Yavaş yavaş İstanbul il sınırlarına geri dönüyorum ve Şile-Ağva diyorum. Deniz yorar doğa ile içiçe olayım hamakta kitap okuyup ayaklarımı toprağa basayım canım sıkılırsa yürüyüp acırkırsam nehir kenerında yemeğimi yiyeyim diyorsanız Ağva, deniz olmazsa tatil demem, stresimi yüzerek atmalıyım, akşamın keyfini deniz kenarında balıkla çıkartmalıyım diyorsanız da Şile.
Herkese iyi tatiller, iyi bayramlar diliyorum.

Tags: bayram tatiliistanbul\'a yakınnereye gidilirtatil yerleri

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış