26 Haziran 2021 00:41 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:07

Suya Düşen Telefon Nasıl Temizlenir ?

Suya Düşen Telefon Nasıl Temizlenir ?

Bazı şanssız zamanlarda çok değer verdiğiniz telefonlarımız suya düşebilir ve suya dayanaklılık özelliği yoksa su alarak bozulabilir. Telefonunuz su aldıysa hoparlör deliğini temizlemeli ve içindeki nemi dışardan müdahale ile olabildiğince azaltmalısınız. Hızlı bir müdahale

Bazı şanssız zamanlarda çok değer verdiğiniz telefonlarımız suya düşebilir ve suya dayanaklılık özelliği yoksa su alarak bozulabilir. Telefonunuz su aldıysa hoparlör deliğini temizlemeli ve içindeki nemi dışardan müdahale ile olabildiğince azaltmalısınız.

Hızlı bir müdahale ile telefonunuzu kurutma işlemi yaparsanız telefonunuzu kullanmaya devam edebilirsiniz. Su alan hoparlör delikleriniz iyi ses vermeyebilir ve boğuk ses çıkarabilir.

Su Alan Akıllı Telefon Nasıl Temizlenir?

Telefonunuz su aldıysa ve hoparlör kısmından az ses veya boğuk ses geliyorsa yapmanız gereken hızlıca bir kaç adım sizi büyük masraflardan kurtarabilir. Telefonunuz herhangi bir şekilde su almışsa yapmanız gereken ilk işlem telefonunuzu kapatmak olacaktır. Telefonunuza kapatmak bataryaya ulaşacak herhangi bir su damlasının telefonunuzu zarar vermesini önleyebilir.

Telefonunuzu kapadıktan sonra yapmanız gereken suyun süzülmesini beklemek ve kuru bir bez yardımıyla telefonun içinden çıkan su damlacıklarını temizlemek. Kuruma işlemi sırasında kesinlikle saç kurutma makinesi veya sıcak hava makinaları kullanılması önerilmez çünkü ekrana kalıcı ve ciddi hasarlar verebilirsiniz. Aynı zamanda pirince yatırma işlemi de önerilir ancak bununda çok katkısı olmayacağını söyleyebiliriz.

Telefonunuz açıldıktan sonra Youtube’a veya internet üzerine hoparlör temizleme yazın. Çıkan frekans videoları hoparlörünüzde ciddi bir titreşim etkisi yaratır ve içinde kalan herhangi bir su damlası varsa onunda dışarı atılmasında yardımcı olur.

Bu işlemler sonucunda halen daha telefonunuz açılmadı veya hoparlör üzerinden ses alamıyor iseniz yapmanız gereken teknik servise başvurmaktır. Telefonunuzu güvenilir bir teknik servise teslim ederek gerekli tamirleri yaptırmanız gerekmektedir.

Tags: hoparlör temizlemesu alan hoparlörsu alan telefon

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış