22 Haziran 2021 00:24 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:07

Koronavirüs Delta Varyantı Nedir ? Delta Mutasyonu ile İlgili Detaylar

Koronavirüs Delta Varyantı Nedir ? Delta Mutasyonu ile İlgili Detaylar

Koronavirüs ile yapılan mücadele devam ederken yeni koronavirüs varyantları çıkmaya devam ediyor. Dünya genelinde normalleşme dönemine yavaş yavaş geçilse de yeni varyantlar normalleşmeyi yavaşlatıyor. Koronavirüste en yeni tespit edilen Delta varyantı nedir Delta mutasyonu ile ilgili tüm

Koronavirüs ile yapılan mücadele devam ederken yeni koronavirüs varyantları çıkmaya devam ediyor. Dünya genelinde normalleşme dönemine yavaş yavaş geçilse de yeni varyantlar normalleşmeyi yavaşlatıyor. Koronavirüste en yeni tespit edilen Delta varyantı nedir ? Delta mutasyonu ile ilgili tüm merak edilenler

Koronavirüs ile mücadele en büyük sıkıntılardan biri de virüsün yeni mutasyonlar geçirmesi. İlk çıkan mutasyonlar biri olan İngiltere mutasyonu ve daha sonra ortaya çıkan hindistan mutasyonu ile normalleşme süreci yavaşlıyor. En son tespit edilen ise Delta varyantı.

Delta Mutasyonu Nedir ?

Delta Varyantı Hindistan’da çıkış yaptıktan sonra İngiltere’de yayılımını arttırdı. Delta varyantını kaptıktan sonra ortaya çıkan belirtiler diğerlerinden ise oldukça farklı olduğu belirlendi.

BBC’ye açıklamalar yapan Zoe Covid Semptom Grubu Başkanı Dr Tim Spector, bu varyantın daha farklı çalıştığını ve bu varyantı kapan insanların kendilerini grip zannederek test yaptırmadığını dile getirdi. Dr.Spector Test yaptırmadan dolaşan insanların koronavirüsü daha fazla yaydığını düşünüyor. Yaşın azaldıkça hastalığın belirtilerinin daha da azaldığını ve hafif seyrettiğini de sözlerine ekledi. Koronavirüsün tüm mutasyonlarında olduğu gibi delta mutasyonunda da en belirgin özellikler tat ve koku kaybı.

Delta Virüsü Aşıyı Etkiliyor mu ?

 İskoç yetkililer iki doz Pfizer/BioNTech olan kişiler de mutasyona karşı yüzde 79 oranında koruma tespit etti. İngiltere’de ortaya çıkan 33.000 delta vakasından 383 kişi hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan 383 kişinin üçte ikisinin aşı olmadığı belirtildi. Aş Delta virüsüne karşı oldukça yüksek koruyucu etkiye sahip.

Tags: delta varyantıkoronavirüskoronavirüs Delta Varyantı

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış