6 Mart 2021 16:00 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:06

Aloe Vera Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Aloe Vera Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Evlerde süs bitkisi olarak da kullanılan aloa vera bitkisinin bir çok faydası da bulunmaktadır. İnsan sağlığına da bir çok bitkisinin içinde bir çok yararlı element ve mineral içermektedir. Aynı zamanda cildimiz için de detoks etkisi de bulunan aloe

Evlerde süs bitkisi olarak da kullanılan aloa vera bitkisinin bir çok faydası da bulunmaktadır. İnsan sağlığına da bir çok bitkisinin içinde bir çok yararlı element ve mineral içermektedir. Aynı zamanda cildimiz için de detoks etkisi de bulunan aloe vera bitkisi nedir? Faydaları nelerdir? Bu ve bunun gibi merak ettiğiniz soruların ve daha fazlasının cevabını öğrenmek için  okumaya devam edin. 

Aloe Vera Nasıl Kullanılır?

 Aloe vera bitkisi kalsiyum, selenyum, krom, magnezyum gibi bir çok yararlı elemente sahip olduğundan dolayı insanlar tarafından çokça tercih edilen bir bitkidir. Aynı zamanda dekoratif olarak da oldukça sade ve şık gözükmektedir.

Aloe vera bitkisi vücuttaki iltihaplanmayı önlemeye yardımcı olan 4 yağ asidi bulunmaktadır. Bu 4 yağ asidi ayrıca cildin ph dengesinin düzenlenmesine de katkıda bulunmaktadır. Bu bitki başta ürtiker olmak üzere, cilt tahrişleri, yaralar ve uçuklar, yanık gibi önemli insan sağlığı problemleri için yararlı olmaktadır. Bu sağlıklı bitkiyi evinizde yetiştirebilirsiniz.

Bakımı da bir hayli basit olan aloe vera için fazlaca su ve güneş de istemiyor. Kaktüsgiller familyasından olan aloe vera bu kadar faydasına rağmen fazla ilgi ve bakım da gerektirmeyen bir bitkidir.  Peki aloe vera bitkisini evde nasıl yetiştirebilirsiniz?

Evde Aloe Vera Yetiştirmek

Aloe vera organik maddeler açısından zengin humuslu ve geçirgen topraklarda rahatça yetiştirilebilen bir bitkidir. Eğer evinizde aloe vera yetiştirmek isterseniz böyle bir toprak satın alarak işe başlayabilirsiniz. Ayrıca bu toprağı gittiğiniz her çiçekçi ya da bitki yetiştirme ürünleri satan mağazada rahatlıkla bulabilirisiniz.

Çok fazla güneş ışığı gerektirmese de yine de aydınlık ortamlar aloe vera bitkisinin seveceği ortamlardır. Soğuk havalara karşı çok dayanıklı olmasa da -6 derecelere kadar yaşamını devam ettirebildiği biliniyor. Yine ortam sıcaklığının en az 10 – 15 dereceden düşük olmaması alacağınız verim için önemlidir.

Aloe Vera Nasıl Sulanır?

Sulama konusunda ise yukarıda bahsettiğimiz gibi fazla yormayan bir bitki olan aloe vera gerektiğinden fazla sulanması durumunda köklerinde çürüme gibi hasarlar meydana getirir. Sulama yapmadan önce toprağın tamamen kurumuş olması gerekir. Bunu kontrol etmek için parmağınızı toprağa batırarak anlayabilirsiniz. Parmağınızın nemlenmemesi takdirde sulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 

Aloe Veranın Faydaları

Aloe veranın en bilinen faydası olan cilt sorunlarına yardımcı olmasıyla beraber yanıkların iyileşmesi, kırışıklıkların geçmesi, yanıkların iyileşmesi gibi  bir çok faydası bulunur.

Aloe vera harici olarak cildinize kullanabileceğiniz bir bitkidir. Günümüzde ise en çok kozmetik malzemeleri olarak kullanılmaktadır. Aloe vera jelini ise yüzünüz, boynunuza, elinize uygulayabilirsiniz.

Saçlar için de birçok yararı olan aloe vera kepek oluşumunu önler, saçları besler ve yağlanmayı önler. İsterseniz aloe vera jelini bir tüp sprey şişesinin içine su ile birlikte koyarak günlük hayatta kullanabilirsiniz. Aynı zamanda saç kremi gibi saçlarınıza uygulayıp durulayabilirsiniz. 

Aloe Vera Kullanımının Faydaları Nelerdir?

Aloe vera kullanımının insan vücudu için birçok faydası bulunmaktadır. Öncelikli olarak aloe vera bitkisi ciltteki kuruluk ve çatlaklara iyi gelmesi nedeni ile bilinir. Bununla birlikte aşağıda yer alan alanlarda da sıkça kullanılmaktadır.

  • Ciltte ortaya çıkan çatlakların tedavisinde kullanılır.
  • Kuru ciltlerin nemlendirilmesi için kullanılır.
  • Vücudun yaşlanmaya karşı direnç geliştirmesine yardımcı olur.
  • Sivilce tedavisinde etkin olarak kullanılır.
  • Saç dökülmesinin engellenmesinde aloe vera kullanılır.
  • Diş ve diş eti bakımında kullanılır.
  • Bağışıklık sistemi üzerinde destekleyici ve güçlendirici etkiye sahiptir.
  • Kas ve eklem ağrılarının hafifletilmesinde yardımcı olur.
Tags: aloe veraaloe vera bitkisialoe vera faydaları

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış