5 Mart 2021 16:00 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:07

Saçlara Zarar Veren 5 Alışkanlık

Saçlara Zarar Veren 5 Alışkanlık

Saçlara zarar veren alışkanlık birçoğumuzun farkında olmadan yaptığı ve saçlarımızın gelişimi için olumsuz sonuçlar doğuran eylemlerdir. Hem kadınların hem erkekleri ilgilendiren saç problemleri hepimizin hayatını olumsuz olarak etkilemektedir. Hepimiz reklamlarda gördüğümüz mükemmel, parlak, ışıl ışıl saçlara

Saçlara zarar veren 5 alışkanlık birçoğumuzun farkında olmadan yaptığı ve saçlarımızın gelişimi için olumsuz sonuçlar doğuran eylemlerdir. Hem kadınların hem erkekleri ilgilendiren saç problemleri hepimizin hayatını olumsuz olarak etkilemektedir. Hepimiz o reklamlarda gördüğümüz mükemmel, parlak, ışıl ışıl saçlara sahip olmak istiyoruz.

Peki güzel ve sağlıklı bir saça sahip olmak için hangi alışkanlıklardan vazgeçmek gerekir? Doğru olarak bildiğimiz hangi bilgiler saçlarımıza zarar verir? Bu ve bunun gibi merak ettiğiniz daha bir çok sorunun cevabı için yazımızı okumaya devam edin.

1.Kırık saç uçları ile oynamayın.

Sık yapılan hatalardan biri de kırık saç uçları ile oynamaktır. Canımız sıkıldığı zaman ya da herhangi bir şeyle uğraşırken çoğumuz saçlarımızdaki kırıklarla uğraşırız fakat bu hareket sizin ilerleyen zamanlarda saçlarınızdaki yıpranmayı görmenizle birlikte gelecek olan sinir bozukluklarına yol açacaktır.

Bu yüzden saçlarınızın uçları ile oynamak yerine saçlarınızın kırıklarını aldırabilirsiniz. Bu şekilde saçlarınızın daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olursunuz. Kırık saç uçlarını koparmak da tekrar saç uçlarınızın kırılması için uygun ortam oluşturmak anlamına gelecektir.  

2.Saçlarınızı çok sık taramayın

Küçükken annelerimizin ısrarları üstüne artık hepimizde alışkanlık olmuş olan saç taramak saçlarımız için faydalı olmanın aksine saçlarımızın kopmasına ve kırılmasına sebep olduğu için zararlıdır. Ayrıca saçlarınızı tararken saçlarınıza kolay tarama spreyi gibi ürünler uygularsanız saçlarınızda oluşabilecek hasar miktarını minimum seviyeye indirmiş olursunuz.

Saçları çok sık taramak saçların kopmalarına neden olduğu gibi uçlarının da hasar almasına neden olur. Kolay saç tarama için duşta saçlarınız ıslak ve kremli iken taramanız önerilir.

3.Saçlarınızı kestirmekten çekinmeyin

Yukarda da ufak bir şekilde değindiğimiz gibi saçları kestirmek yeni çıkan saçların daha sağlıklı ve daha güzel olmasını sağlar. Aynı zamanda saçlarınıza giden vitaminler kırık saç uçlarına da ulaştığı için zaten yıpranmış olan ve geri döndürülemez olan saç kırıklarını düzeltmeye uğraşırlar fakat yıpranmış olan saçların tedavisine uğraşmak yerine yeni çıkacak olan saçların daha sağlıklı olarak çıkmasına yardımcı olmasını hangimiz istemeyiz ki?

Saçları kestirmekten çekinmek birçoklarımızın sürekli yaptığı davranışlardan biridir. Saçlarımız kestirdikçe güçlenir ve kırıklarından arınır. Kırıklardan kurtulmanın tek yolu saç kestirmek değildir. Saçlarınızı kestirdikten sonra düzenli bakım ile tekrar kırılmalarını engellemeniz önerilir.  

4.Islak saçınızı havlu ile kurulamayın

Islak olan saç yıpranmaya ve kırılmaya çok yatkındır. Özellikle banyodan sonra çoğumuzun hiç  düşünmeden bu yanlış bilinen doğruyu uyguluyoruz. Bu yüzden ıslak saçınızı havlu ile kurulamaya çalışırken saçlarınızın sadece daha fazla yıpranmasına sebep olursunuz. 

Islak saçı havlu ile kurulamak sık yapılan hatalardan biridir. Saçlar ıslakken çok daha kolay yıpranır. Bu nedenle saçlarınızı havlu ile kurulamak yerine ılık fön ile kurutmanız önerilir.

5. Isı kullanmak 

Hakkında kitaplar bile yazılabilecek olan en önemli maddeye geldik. Günlük hayatımda hepimiz saçlarımıza ısı uyguluyoruz fakat çoğumuzun bildiği gibi saç kurutma makinesi, saç düzleştirici gibi yüksek ısı veren makineler saçlarımızın nem oranını kaybettirmekle beraber saçlarımızda kopma kırılma gibi olumsuz etkilere sebep olabiliyor.

Hayatımızdan çıkaramayacağımızı bildiğimiz bu makineleri kullanmamak tabii ki de mümkün olmayacaktır. Bu yüzden bu yüksek ısılı cihazları kullanırken bunu  yanında koruyucu sprey gibi ürünleri kullanmalıyız. Ayrıca günümüzde yüksek ısılı cihazlar yerine farklı türlerde kullanabileceğimiz ürünler de bulunmaktadır.

Günümüzde yeni teknolojinin ürünü olarak ısı kullanmadan saç şekillendiren aletler üretilmektedir. Saçlarınızın zarar görmemesi için o aletleri tercih edebilirsiniz.

Tags: Saç Bakımısaç bakımı nasılsaç kırıklarıSaçlara Zarar Veren 5 Alışkanlık

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış