20 Şubat 2021 16:00 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:07

Bir CEO’nun Sahip Olması Gereken 4 Karakteristik Özellik

Bir CEO’nun Sahip Olması Gereken 4 Karakteristik Özellik

Birçok insan bir CEO tanımlayacağı zaman kendine özel bir karizması bulunan zeki ve güçlü bir kişi tasvir ediyor. Çoğu kişi CEO’nun sahip olması gereken özellikler olarak bunları belirlemiş olsa da CEO’nun bu özelliklerden farklı olarak pek çok

Birçok insan bir CEO tanımlayacağı zaman kendine özel bir karizması bulunan zeki ve güçlü bir kişi tasvir ediyor. Çoğu kişi CEO’nun sahip olması gereken özellikler olarak bunları belirlemiş olsa da CEO’nun bu özelliklerden farklı olarak pek çok özelliğe sahip olması gerekiyor.

Bu yazımızda şu ana kadar başarılı olmuş olan binlerce CEO’nun bugün oldukları kişi ile aynı kişi olmalarına yardım eden 4 güçlü davranış özelliği hakkında bilgi verdik. Peki bir CEO’nun sahip olması gereken bu 4 özellik nedir?

1-Karar Vermekte Hızlı Olun

Hızlı karar vermek, CEO’ların ortak özellikleri arasında yer almaktadır. Söz konusu iş olduğu zaman yeni fikirler üretebilmek ve hızlı kararlar verebilmek oldukça önemlidir. Bazı zamanlarda tartışılmakta olan konu ile ilgili hemen karar verilmesi gerekilebilir.

Hemen karar verilmesi gereken konu oldukça zor bir konu olarak da karşınıza çıkabilir. Bu nedenle bir CEO’nun hem hızlı bir şekilde hem de konu ile ilgili paniğe kapılmadan karar vermesi gerekir.

2-Başkaları İle Ortaklaşa Çalışın

Başarılı bir olmak fazla çaba gerektiren bir eylemdir. Başarılı CEO’lar, tüm dikkatlerini kendilerine vermezler. Yapılan araştırmalara göre büyük CEO’ların dikkatlerinin çoğunu çalışanlarına vermekte olduğu görülmüştür.

İnsanların yaptığınız iş ile ilgilenmesini be size iş ile ilgili yardım etmesini sağlamak istiyorsanız, onlarla başarılı ilişkiler kurmanız oldukça önemlidir.

İnsanlarla Başarılı İlişki Kurmak İçin Bilinmesi Gereken 4 Altın Kural

İnsanlarla başarılı ilişki kurulabilmesi için bilinmesi gereken kurallar vardır. Bu kurallara uyulduğu zaman bir kişi ile ilişki kurmak daha kolay bir hale gelir. İnsanlarla başarılı bir ilişki kurmak için bilinmesi gereken kurallar şunlardır:

  • Fikirleriniz ve görüşleriniz konusunda net olun.
  • Ekibinizin neye ihtiyacı olduğunu anlayın.
  • Hedeflerinize ulaşmanızı yardım edecek rutinler hazırlayın.
  • Her yeni gün güçlü ilişkiler kurmaya çalışın.

3-Hazırlıklı Olun

Patronlar, önlerine çıkan her şeye hazırlıklı olmalıdırlar. Herhangi bir koşula uyum sağlama yeteneği, sahip olunması gereken CEO özellikleri arasında yer almaktadır. Çoğu zaman yaşanan rahatsızlık duygusu, bu duygu ile yüzleşmekten korkmayanlar ve istediklerini elde etmeye doğru adım atabilecek olan kişiler tarafından aşılması gereken bir duygudur.

Ne olursa olsun geçmişi bırakıp daha büyük bir gelecek için çalışmak, bir CEO’nun yapabileceği en iyi seçimdir. CEO olmak aynı zamanda birçok çalışanın üzerinde onları koruyacak ve çalışma tempolarını düzende tutabilecek yeteneğe sahip olmak demektir. Çalışanlarınızın talep ve isteklerine karşı duyarlı olmanız gerekir.

Çalışanların talepleri bazı durumlarda CEO pozisyonundaki yöneticileri zor durumda bırakabilir. Bunun için öncelikli olarak hazırlık olmalı ve çalışanlarınızın taleplerini takip etmelisiniz. Motivasyonu düşük bir çalışma ortamı beraberinde iş zamanında yapılan çalışmadan alınan verimin de düşük olmasına neden olacaktır.

Bir CEO olarak doğrudan çalışanları takip etmek güç olabilir ancak çalışma alanınızda müdür ya da grup yöneticisi pozisyonunda bulunan çalışanlarınız bunu yapabilir. Böylece çalışanlarınızı kontrol etmek için görevlendirdiğiniz diğer çalışanlarınızdan faydalanabilirsiniz.

4-Yapmış Olduğunuz Çalışmanın Sonuçları Hakkında Bilgi Verin

Çalışmaları sonucunda iyi bir sonuç elde etmiş olan kişiler, daha fazla takdir edilen ve güvenilen kişilerdir. Başarılı CEO özellikleri arasında yer almakta olan güvenilir ve başarılı bir kişi olarak tanınmak, daha başarılı olmanızı ve karşılaşabileceğiniz pek çok sorun ile daha kolay bir şekilde baş edebileceğiniz anlamına gelmektedir. Çalışmalarınızın sonuçlarını paylaşarak daha fazla güven ve saygı kazanabilir, iyi bir CEO olmaya doğru emin adımlar atabilirsiniz.

Tags: Bir CEO’nun Sahip Olması Gereken 4 Karakteristik ÖzellikCEO hakkındaCEO kararCEO nasıl davranmalıdırCEO nasıl olunurCeo nedirCEO özellikleri

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış