2 Şubat 2021 15:00 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:07

Valorant Oyunu Nasıl Oynanır?

Valorant Oyunu Nasıl Oynanır?

Valorant Haziran 2020 tarihinde Riot Games tarafından piyasaya sunulmuştur. Kısa sürede FPS oyuncularının vazgeçilmezi olan bu oyunda silahların görünümü normalinden teknolojik olarak değiştirilmiş, farklı isimleriyle oyuna ayrı bir renk katmıştır. İçinde farklı oyun modu bulunan

Valorant 2 Haziran 2020 tarihinde Riot Games tarafından piyasaya sunulmuştur. Kısa sürede FPS oyuncularının vazgeçilmezi olan bu oyunda silahların görünümü normalinden teknolojik olarak değiştirilmiş, farklı isimleriyle oyuna ayrı bir renk katmıştır. İçinde 5 farklı oyun modu bulunan Valorant bu modlara ayrı kurallar, ayrı süreler belirlemiştir. Çoğu yayıncı ve youtuber tarafından oynanmaktadır ve her gün kitlesine farklı oyuncuları katmaktadır. Farklı dil seçenekleri, farklı ülkelerden oyuncuların oyunu daha rahat oynayabilmesi için geliştirilmiştir. Oyun içi para birimi Valorant puanı (VP) ‘dır. Oyun içinde farklı rütbeler vardır ve rekabete dayalı modunda takımlar bu rütbelere göre seçilir.

Nasıl İndirilir?

Riot Games sitesinden hesabınızı oluşturduktan sonra indir butonundan setup dosyasını indirin. İndirilen dosyayı açtıktan sonra 7 GB büyüklüğündeki dosyayı indirin ve oyunun tadını çıkarın. Dosyayı indirmeden önce cihazınızda yeterli yer olduğundan emin olun. Oyunun sistem gereksinimlerini sağlamayan cihazlarda oyunu açmak mümkün değildir. Bunun yanı sıra oyunu açmaya çalışırken cihazınıza zarar verme ihtimali de bulunmaktadır. Cihazınızı zorlamamak adına sistem gereksinimlerini sağladığınızdan emin olmalısınız.

Nasıl Oynanır?

Diğer FPS oyunları gibi Valorant’ın da farklı oyun modları vardır. Oyun modlarının özellikleri;

  • Derecesiz: Herhangi bir rütbe belirtilmeyen bu modda 13 el kazanan takım maçı kazanmış olur. İlk turda tabanca oynanır ve bu turdan sonra istenilen silah alınabilir. Kalkan fiyatları ne kadar koruduğuna göre değişir. Oyun içi marketten karakterin 3 özelliğinden birini alabilirsiniz.
  • Rekabete Dayalı: Dereceli modu ile aynı özellikte olan bu modun diğerinden farklı olan yanı ise oyuncuları rütbelere göre ayırmasıdır. Rütbeye sahip olmak isteyen oyuncuların en az iki rekabet modu oynaması gerekmektedir. Alınan puanlara göre rütbe atlanır ve en yüksek olan radyant rütbesine kadar çıkılabilir.
  • Spike’a Hücum: 4 sayı alan takımın kazandığı bu modda oyunculara silah seçme imkânı tanınmaz, oyunun verdiği silahlarla oynanır. Özel küreler spike kurulana kadar alınabilir ve karakterlere farklı özellikler yüklemektedir.
  • Ölüm Maçı: 14 Oyuncunun rastgele yelerde doğduğu ve öldürme sayısını zirvede tutmaya çalıştığı bir oyun modudur. 40 öldürme sayısına ilk ulaşan oyuncu oyunu kazanır. Rütbe konusu bu moda dâhil değildir.

Oyun Menüsü

Oyun menüsünde farklı seçenekler bulunmaktadır ve oyun modları, market, koleksiyon ve savaş bileti gibi seçenekleri vardır. Bu seçeneklerin özellikleri;

  • Oyun Modları: İstediğiniz oyun modunu bu menüden seçip oynayabilirsiniz.
  • Market: Oyun para birimini satın alabilir ve silahlara desen alabilirsiniz. 50 günlük süren savaş biletini satın alabilirsiniz ve farklı desenler ve spreylerle oyunun tadını çıkarabilirsiniz.
  • Koleksiyon: Silahlarınıza desenlerinizi buradan takabilir, spreylerinizi ayarlayabilir, menü çıkartmanızı ve lakaplarınızı belirleyebilirsiniz.

Bugünkü yazımızda sizlere Valorant hakkında bazı bilgilere yer verdik. Yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Tags: valorant nasıl indirilirvalorant nedirvalorant oyunvalorant oyun modları

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış