12 Eylül 2020 15:15 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:54

Romanya Vizesi Nasıl Alınır? Romanya Vize Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Romanya Vizesi Nasıl Alınır? Romanya Vize Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Orta Avrupa’da bulunmakta olan Romanya, Balkan Yarımadası’nın Kuzey kısmında yer almaktadır. Romanya’nın kuzeyinde Ukrayna, kuzeybatısında Macaristan, güneyinde Bulgaristan ve güneybatısında Sırbistan bulunuyor. Romanya’ya gitmek isteyen bordo vizeli Türk vatandaşları, Romanya vizesi almak zorundadır. Siyah, yeşil ve gri renkte

Orta Avrupa’da bulunmakta olan Romanya, Balkan Yarımadası’nın Kuzey kısmında yer almaktadır. Romanya’nın kuzeyinde Ukrayna, kuzeybatısında Macaristan, güneyinde Bulgaristan ve güneybatısında Sırbistan bulunuyor. Romanya’ya gitmek isteyen bordo vizeli Türk vatandaşları, Romanya vizesi almak zorundadır. Siyah, yeşil ve gri renkte pasaportu olan Türk vatandaşları ise 90 günlüğüne bundan muaf tutulmuştur. Peki Romanya vizesi nasıl alınır? Romanya vize başvuru ücreti ne kadardır? Romanya vizesi almak için gerekli olan belgeler nelerdir? bu ve bunun gibi sorular hakkında bilgi edinmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Romanya Vizesi Nasıl Alınır?

Romanya vizesi almak için öncelikle, Romanya ne kadarlık bir süre için gittiğinizi belirlemeniz gerekiyor. Romanya’ya kısa bir süreliğine gitmek istiyorsanız vizenizi yetkilendirilmiş acentalara başvurarak alabilirsiniz. Romanya uzun bir süre evine gidecekseniz de vize başvurumuzu konsolosluğa yapmanız gerekiyor. Vizeyi hangi amaçla aldığınız, hazırlamanız gereken belgeleri belirleyecektir. Sizden istenilen belgeleri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız beklenir. Aksi takdirde bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Randevunuza alıp, gereken belgeleri hazırlayıp konsolosluğa teslim ettiğiniz zaman konsolosluk, vize başvuru değerlendirmenizi başlatacaktır.

Romanya Vizesi Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Romanya vizesi başvuru ücreti, dönemden döneme de işe bildiği için başvuru ücreti hakkında bilgi almak için konsolosluğa danışmanız daha iyi olacaktır. Romanya vizesi başvuru ücreti sabit değildir. Romanya vizesi başvuru ücreti, iki şeye göre değişebilir. Bunlardan ilki seyahatin süresi olurken ikincisi Romanya gitme amacınızdır. Romanya vize başvuru ücreti hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız vize başvuru merkezlerine danışabilirsiniz. Ücret ödemeleri, konsolosluğun belirtmiş olduğu banka hesabına yapılmak zorundadır. eğer beğenmiş olduğunuz belgelerde eksik ya da hata bulunursa bize başvurunuz reddedilebilir. Ayrıca vermiş olduğunuz vize başvuru ücreti de size geri verilmez.

Romanya Vizesi Almak İçin Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?

Tabii her ülkede olduğu gibi Romanya’da vize almak için gerekli bazı evraklar mevcuttur. Birçok kişi ise bu evrakların hangileri olduğu hakkında bilgi sahibi değildir. Peki Romanya vizesi almak için gerekli olan evraklar nelerdir? İşte Romanya vizesi almak için gerekli olan evraklar:

  • Seyahat sonrasında 6 ay geçerliliği olan ve içinde 2 adet boş sayfası bulunan bir pasaport
  • Vize başvuru formu (Ancak bu bize başvuru formunun İngilizce olarak hazırlanması gerekmektedir)
  • 2 adet kişiye ait nüfus cüzdan fotokopisi
  • İngilizce olarak hazırlanmış bundan vize başvuru dilekçesi
  • İçinde en az 3 bin TL bakiye bulunan ve son 3 aya ait olan banka hesap dökümanları
  • Tapu, ruhsat, ehliyet ve belge fotokopileri gibi kişinin maddi durumunu gösteren belgeler
  • vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • 30 bin Euro teminatlı bulunan seyahat sağlık sigortası
  • Romanya’ya yanına gideceğimiz kişiden alınması gereken 1 adet davetiye belgesi
  • Konaklama yapılacak yer ile ilgili belgeler
  • Uçak biletleri
  • Kişinin statüsüne ve işine göre hazırlanması gereken belgeler

Romanya Vizesi Almak İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

Romanya vizesi almak için vermiş olduğunuz evrakları eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmuş olması gerekir. Aynı zamanda konsolosluğun belirtmiş olduğu Romanya vizesi başvuru ücretini ödemiş olmanız gerekiyor. Eğer belgelerinizde bir hata veya eksik olursa ya da başvuru ücretini zamanında ödemezseniz konsolosluk vize işlemlerinizi reddedebilir. Ayrıca vermiş olduğunuz Romanya vizesi başvuru ücreti de size geri verilmez. Bu yüzden belgeleri doldururken çok dikkatli olmanız ve belgeleri doldurduktan sonra birkaç kez daha istenilen belgeleri kontrol etmeniz gerekir.

Tags: romanya vizeromanya vize almaromanya vize hakkındaromanya vizesi nasıl alınır

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış