11 Eylül 2020 15:00 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:57

İnsanları Şaşkınlığa Düşüren 10 İlginç Bilgi

İnsanları Şaşkınlığa Düşüren 10 İlginç Bilgi

Günlük hayatta birçok şey yaparız. Günümüz geçerken hiç farkında olmadığımız onca şeyin ilginç bir tarihi ya da başlangıç öyküsü vardır. Söz konusu yaşam olduğunda refleksif olarak gerçekleştirdiğimiz birçok eylem vardır. İşte insanları şaşkınlığa

Günlük hayatta birçok şey yaparız. Günümüz geçerken hiç farkında olmadığımız onca şeyin ilginç bir tarihi ya da başlangıç öyküsü vardır. Söz konusu yaşam olduğunda refleksif olarak gerçekleştirdiğimiz birçok eylem vardır. İşte insanları şaşkınlığa düşüren 10 ilginç bilgi.

Karat Ölçü Biriminin Kaynağı

Karat değerli taşların (elmas vb.) Ölçü birimi olarak kullanılan kaynaktır. Peki karat ölçüsü nereden gelir? Karat aslında keçiboynuzu tohumları esas alınarak ortaya çıkarılan bir ölçü birimidir. Bunun nedeni ise dünyadaki tüm keçiboynuzu tohumlarının ağırlığının tamamen aynı olmasıdır. Keçiboynuzu tohumlarının bu denli ağırlığa önem verilen bir alanda kullanıldığını biliyor muydunuz?

Bebekler Anne Karnında da Düşünebilir.

Birçoklarına göre yanlış bilinen bilgilerden biri de bebeklerin doğduktan sonra düşünmeye başladığıdır. Aslında bebeklerin döllenmeden itibaren 49. Günden sonra beyin dalgaları ölçülebilmektedir. Bilim insanları tarafından verilen verilere göre kaydedilen beyin dalgalarının içeriği hala bilinemiyor.

Yapay Zeka Robotları İnsanlara Bağımlıdır.

Yapay zeka robotları insanların bildiğinin aksine kendi kararlarını verebilecek kadar gelişmiştir. Bir yapay zeka robotundan en fazla ne beklersiniz? Sony tarafından üretilen yapay zeka robotu geçtiğimiz günlerde kendi bestesini yaparak insanlığı şaşırttı. Bilim kurgu filmlerini aratmayan gelişmeler yaşanmaya başladı.

Türkiye’de Görülen En Yüksek Kar Kalınlığı 525 cm olarak biliniyor.

Ülkemizde görülen kar kalınlıkları her zaman insanları şaşırtıyor ancak bu duyacağınız sizi tam anlamı ile şaşkınlığa boğacak. Ülkemizde en yüksek kar kalınlığı seviyesi 1954 yılında ölçülmüştür. Bitlis’te ölçülen bu kar kalınlığı bütün hayatı bir süreliğine durdurmuştu. 1954 yılından sonra daha yüksek kar kalınlığına rastlanmadı.

Pokemon GO Oyununda Pikachu’ya Sahip Olmak

Pokemon GO bir dönem oyuncuları kendine çeken ve sokak sokak oyun için koşturan oyunculardan biriydi. Pokemon çizgi filminin en sevilen karakteri Pikachu’ya sahip olmak için ise oyuna başladığınızda karşınıza çıkan pokemonları almayarak yolunuza devam etmeniz gerekir. Sonrasında Pikachu kendiliğinden karşınıza çıkacaktır.

Somon Balığı Beyni Güçlendirir.

Somon balığı beyni güçlendirirken aynı zamanda hafızayı da koruyacak kadar omega 3’e sahiptir. Düzenli olarak somon balığı tüketen insanlarda Alzheimer gibi hafıza rahatsızlıkları gerçek anlamda daha az ortaya çıkmaktadır. İnsan hafızasını güçlendirmek ve korumak için düzenli olarak somon balığı tüketilebilmektedir.

Kafalarını Çevirmeden Arkalarını Görebilen Yalnızca İki Hayvan Vardır.

Bütün hayvanlar alemi arasında kafasını çevirmeden arkasını görebilen yalnızca iki hayvan vardır. Bunlar ise tavşanlar ve papağanlardır. Yani tavşan ve papağanların arkasından iş çevirmeye kalkmak düpedüz yaş tahtaya basmak olabilir.

Dünyanın En Geniş Yolu Brezilya Sınırları İçerisindedir.

Dünyanın en geniş yolu Brezilya sınırları içerisinde bulunuyor. Bu yol üzerinde aynı anda tam 160 araba yan yana yolculuk yapabilmektedir. Trafiği dert edenler için harika bir seçenek olabilir.

Bazı Hayvanlar Kafasız Yaşayabilirsiniz.

Birçoklarını şaşkınlığa düşüren şeylerden biri de hamam böcekleridir. Bu hayvanlar kafaları koptuktan sonra yaklaşık 2 ya da 3 hafta kadar yaşamlarını devam ettirebiliyor. İlginç bir şekilde kafası koptuğunda yaşayabilen bu hayvan insanları çok şaşırtıyor. 

Kolanın Gerçek Rengi Yeşildir.

Kola birçoklarının bildiğinin aksine gıda boyası içeren bir içecektir. Özellikle gerçek renginin yeşil olmasından kaynaklı olarak kullanılan gıda boyası beraberinde siyah renge sahip olabilmektedir. İçtiğimiz ya da yediğimiz birçok gıdada bulunan gıda boyaları, besinlerin gerçek renklerini saklamak konusunda bir hayli başarılılar.

Yukarıda yer alan bilgilerin her biri insanlar tarafından bilinmeyen ve duyulduğunda insanları şaşkınlığa düşüren bilgiler arasında yer alıyor. Söz konusu insan yaşamı olduğunda şaşılacak çok daha fazla şey olduğu su götürmez bir gerçek.

Tags: İlginç Bilgilermerak edilen bilgilerşaşırtan bilgiler

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış