7 Eylül 2020 16:40 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:56

Tavuklu Bamya Tarifi

Tavuklu Bamya Tarifi

Tavuklu bamya tarifi, bamya severlerin mutlaka denemesi gereken lezzetlerden biridir. Tavuklu ya da etli yemekler kültürümüzde her zaman sevilmiştir. Bunun yanı sıra bamyanın da Anadolu kültüründe uzun zamandan var olduğu bilinir. Akşam yemeklerinin vazgeçilmezlerinden biri olan tavuklu bamya

Tavuklu bamya tarifi, bamya severlerin mutlaka denemesi gereken lezzetlerden biridir. Tavuklu ya da etli yemekler kültürümüzde her zaman sevilmiştir. Bunun yanı sıra bamyanın da Anadolu kültüründe uzun zamandan var olduğu bilinir. Akşam yemeklerinin vazgeçilmezlerinden biri olan tavuklu bamya yemeği de damakta tadını bırakan yemeklerden biri. Peki tavuklu bamya nasıl yapılır? Tavuklu bamya yemeği tarifi nedir? Merak edilenler için tarifimizi okuyabilir, püf noktalardan faydalanarak leziz yemekler yapabilirsiniz.

Tavuklu Bamya Yemeği Malzemeleri

Tavuklu bamya yemeği malzemelerinin birçoğu genellikle evde bulunan malzemelerdir. Bamyanın taze olarak satın alınmış olması yemeğin çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Tarifte yer alan ölçüler ile ortalama 4 ile 6 kişilik bir yemek yapabilirsiniz. Yemeğin hazırlanma süresi 15 dakika, pişme süresi ise 30 dakikadır. Toplam 1 saatten kısa bir süre içerisinde yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. İşte Tavuklu bamya yemeği malzemeleri;

  • Yaklaşık 1 kase kadar bamya (temizlenmiş)
  • 1 domates (boyutları orta ya da küçükse 2 adet kullanabilirsiniz.)
  • 1 adet biber,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • Yarım limon,
  • 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ,
  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağı (Yoksa margarin de kullanılabilir.)
  • 1 adet tavuk but eti (etin kemiksiz olması tercih edilir.)
  • 5 bardak kaynamış su.

Tavuklu Bamya Yemeği Tarifi

Tavuklu bamya yemeği tarifine başlarken ilk adım olarak bamyalar temizlenmelidir. Yıkanan ve ayıklanan bamyalar temizlendikten sonra baş kısmı alınır. Bamyaların büyük olanları 3 parçaya orta boyda olanları 2 parçaya bölünerek ortalama bir bamya boyutu elde edilmiş olur.

Daha önceden yağlanmış olan tencereye tavuk etlerini koyun ve etin rengi dönene kadar kavurun. Tavuk etinin piştiğinden emin oludktan sonra üzerine yemeklik doğranan soğanı ekleyin. Soğanın kokusu çıktıktan sonra sırası ile salça, domates ve biberi ekleyerek harmanlayın.

Kavurma işlemini tamamladıktan sonra üzerine daha önceden kaynatılmış olan 5 bardak su eklenir. Bamyalar da karışıma eklentikten sonra yarım limonun suyunu da ekleyerek tencerenin kapağı kapatılır. Tencere kapağı kapatıldıktan sonra fazla karıştırılmaya gerek yoktur. Bu nedenle kapağı fazla açmadan yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Piştiğinden emin olduktan sonra tencerenin altını kapatarak tuz ve istediğiniz baharatları da ekleyin.

Tavuklu Bamya Yemeği Püf Noktaları

  • Tavuklu bamya yemeği hazırlanırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Öncelikle tavukların iyice piştiğinden emin olmak gerekir. Birçok kişinin yaptığı hatalardan biri de tavuğun rengi değişir değişmez piştiği yanılgısına kapılmaktır. Tavukların gerçek anlamda piştiğinden emin olun.

Bamyaları yıkarken ve temizlerken titiz davranmaya özen gösterin. İyi temizlenmiş bamyalar hem görünüm açısından hem de yerken alınan lezzet açısından çok daha başarılıdır. Bamya yemeğini yaparken son aşamada tencerenin ağzını kapadıktan sonra sık sık kapağı açarak karıştırmamaya dikkat edin. Bu bamyaların ezilmesine neden olabilir.

Afiyet olsun.

Tags: bamya yemeği malzemeleribamya yemeği nasıl yapılırbamya yemeği tarifitavuklu bamya nasıl yapılırtavuklu bamya tarifitavuklu bamya yapılışıtavuklu bamya yemeği

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış