19 Ağustos 2020 15:00 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:58

Zencefil Nedir? Faydaları Nelerdir?

Zencefil Nedir? Faydaları Nelerdir?

Zencefil özellikle son zamanlarda birçok kişi tarafından tercih edilen hem cilt bakımı hem de sağlık açısından tercih edilen bitkilerden biridir. Söz konusu cilt bakımı olduğunda kadınlar için seçeneklerin ne kadar bol olduğunu bilirsiniz. Zencefil faydaları

Zencefil özellikle son zamanlarda birçok kişi tarafından tercih edilen hem cilt bakımı hem de sağlık açısından tercih edilen bitkilerden biridir. Söz konusu cilt bakımı olduğunda kadınlar için seçeneklerin ne kadar bol olduğunu bilirsiniz.

Zencefil faydaları ile insan yaşamını kolaylaştıran bitkilerden biri olarak bilinmekte. Aktar ya da benzeri bitki marketlerde bulabileceğiniz zencefil ile sindirim sistemi, kalp, solunum yolları ve benzeri alanlarda çok daha sağlıklı olabilirsiniz. Zencefil faydaları hakkında merak edilenleri yazımızda derledik.

Zencefil Sindirim Sistemi İçin Faydaları

Zencefil sindirim sistemi sorunu yaşayan birçok kişi tarafından düzenli olarak kullanılan bitkilerden biridir. Hazımsızlık, mide şişliği gibi sorunların tedavisinde hızlı etki alanına sahip olan zencefil sindirim sistemi için sıklıkla kullanılır. Zencefilin sindirim sistemine olan faydaları aşağıdaki gibi listelenebilir;

  • Hazımsızlığın çözümünde oldukça etkilidir.
  • Mide bulantısının çözümünde etkilidir, bağırsaklarda ortaya çıkan gaz sorununu çözer. İshal sorunu ile baş etmek için birçok kişi tarafından tercih edilir.
  • Bağırsaklarda bulunan düz kasların rahatlamasını sağlar. Böylece sindirim kolaylaşır.
  • Vücutta bulunan toksinlerin atılmasında oldukça etkilidir. Zencefil vücut ısısını arttırma konusunda bir hayli başarılı olduğu için sıkça tercih edilir.

Zencefil Kalp ve Solunum Yolu Faydaları

Zencefil kalp ve solunum yolları konusunda etkili olan bir bitkidir. Düzenli zencefil tüketimi fazla olmamak kaydı ile kalp krizi yaşama riskini azaltmaktadır. Bununla birlikte nefes darlığı sorununun tedavisinde de doğal olarak kullanılmaktadır.

Zencefil ve Enfeksiyon Tedavisi

Zencefil enfeksiyonlara karşı etkili olan bir araçtır. Özellikle antiseptik özelliği nedeni ile mantar enfeksiyonları gibi enfeksiyonlarda enfeksiyonun dağılmasını sağlamaktadır. Gıda zehirlenmesi sorununun çözümünde de kullanılır.

Ağrı Kesici Olarak Zencefil

Ağrı kesici olarak zencefil oldukça etkili olan bir bitkidir. Zencefil iltihaplanmayı engelleyebildiği için ağrı kesici olarak da nitelendirilmektedir. Kadınların aylık adet dönemlerinde ortaya çıkan ağrının ortadan kaldırılmasında kullanılmaktadır.

Zencefil Nasıl Tüketilmelidir?

Zencefil tüketimi söz konusu olduğunda birçok kişi yanlış tüketim nedeni ile zarar görmektedir. Her bitkinin fazla tüketiminin zararlı olduğu gibi zencefil de çok fazla tüketildiğinde insan metabolizmasına zarar verebilmektedir.

Zencefilin bir hayli keskin bir kokusu vardır. Bu nedenle fazla kullanımı mide ekşimesi sorununa neden olabilmektedir. Kullananlarda depresif bir ruh hali oluşmasına da neden olabilmektedir. Bunun yanı sıra zencefilin kan sulandırıcı ilaçlar ile birlikte kullanılmaması gerekir. Çocuklarda kullanıldığında ise kullanılması tavsiye edilen dozun üçte biri oranında kullanılmalıdır. Zencefilin hamilelik sürecinde fazla tüketimi bebek ve anne sağlığı için sorun olabilmektedir.

Uzmanlar tarafından belirlenen günlük ortalama zencefil miktarı ise 1.2 gramdır. Bu dozun aşılarak kullanılması beraberinde bazı sorunlar ortaya çıkarabilir.

Zencefil Tarifi

Zencefil tüketiminin aşırıya kaçılmadığı sürece insan vücudu için onlarca faydası vardır. Zencefilin birçok yararından faydalanmak için aşağıda yer alan zencefil tarifini inceleyebilirsiniz. Özellikle soğuk havalarda bağışıklık güçlendiren bu tarifi düzenli olarak tüketerek vücudunuzu daha dirençli hale getirebilirsiniz.

İşte merak edilen zencefil tarifinin malzemeleri;

  • Rendelenmiş taze zencefil,
  • Bir miktar bal,
  • Yarım limon suyu.

Yukarıda yer alan malzemeleri karıştırdıktan sonra buzdolabına kaldırabilir ve günlük olarak ılık suya ekleyerek içebilirsiniz. Genellikle tarifin günlük olarak ya da en fazla iki gün sonunda tekrar hazırlanması önerilir.

Zencefili günlük yaşamda tüketmek bir alışkanlık haline getirilmelidir. Böylece düzenli kullanımda zencefilin birçok yararından faydalanabilirsiniz. Zencefili cilt bakımında da zencefil sabunu ile kullanmak mümkündür. Söz konusu zencefil gibi faydalı bitkiler olduğunda birçok alanda kullanımı olanaklı hale gelir.  

 

Tags: zencefil cilt bakımızencefil faydalarızencefil midezencefil nedirzencefil sindirim sistemi

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış