28 Ekim 2017 21:56 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:51

Yerli arama motoru Yaani

Yerli arama motoru Yaani

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Türkiye’nin arama motorunun adı Yaani.” dedi. Turkcell’in düzenlediği Yaani’nin tanıtım etkinliğinde konuşan Terzioğlu, kendi arama motoruna sahip olmanın Türkiye’yi dünyada sayılı ülkeler arasına soktuğunu söyledi. Dünyada gücün kaynağının değiştiği bir dönemden geçildiğini belirten Terzioğlu,

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Türkiye’nin arama motorunun adı Yaani.” dedi.

Turkcell’in düzenlediği Yaani’nin tanıtım etkinliğinde konuşan Terzioğlu, kendi arama motoruna sahip olmanın Türkiye’yi dünyada sayılı ülkeler arasına soktuğunu söyledi.

Dünyada gücün kaynağının değiştiği bir dönemden geçildiğini belirten Terzioğlu, “Artık veri en önemli güç. Ülke olarak bu yeni dönemde söz sahibi olmak istiyorsak dijital verilerimizi kendi ülkemizde tutmak ve bunları işleyerek yenilikçi servislere dönüştürmek zorundayız.” açıklamasında bulundu.

Verilerin işlemediği sürece elde veri olmasının pek bir anlamı olmadığını kaydeden Terzioğlu, “Bugüne kadar geliştirdiğimiz servisler sadece Türkiye’de değil dünyada da milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Şimdi Yaani ile bir adım daha atarak en fazla veri üreten servislerden birisi olan arama motoru pazarına giriyoruz. Bu Turkcell’in değil Türkiye’nin arama motoru. Hepimizin desteği ile büyüyecek.” şeklinde konuştu.

 

Tags: indirturkcellyaaniyerli arama motoru

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış