12 Ağustos 2020 23:53 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:58

Günlük Makyaj Nasıl Yapılır?

Günlük Makyaj Nasıl Yapılır?

 Makyaj kadınların vazgeçilmezi olan günlük bir aktivitedir aslında. Ne kadar aceleleri olursa olsun kadınlar asla bakımsız görünmek istemez. Makyaj bazen birkaç saatten fazla zamanınızı aldığı gibi aceleniz olduğu durumda çok kısa bir sürede birkaç ipucuyla makyajımızı harika bir

 Makyaj kadınların vazgeçilmezi olan günlük bir aktivitedir aslında. Ne kadar aceleleri olursa olsun kadınlar asla bakımsız görünmek istemez. Makyaj bazen birkaç saatten fazla zamanınızı aldığı gibi aceleniz olduğu durumda çok kısa bir sürede birkaç ipucuyla makyajımızı harika bir şekilde tamamlayabiliriz. Bu gibi durumlarda genelde sade ve doğal bir görünüm elde etmek isteriz hepimiz. Sade ve doğal makyaj yapmak aslında göründüğü kadar zor değil. En başta da belirttiğim gibi aslında çok minik ipuçlarıyla çok kısa bir zamanda sade, doğal hem de bizi çok şık gösterecek makyajlar yapabiliriz. Günlük makyaj önerilerini öğrendikten sonra çalışanlar, okula gidenler ve acil işi olanlar aynı zamanda da bakımına çok değer veren bayanlar için çok güzel bir kolaylık sağlanmış olur. Şimdi birlikte çok kısa zamanda ve size sade ve doğal gösterecek makyaj nasıl yapılır inceleyelim.

Sade makyaj nasıl yapılır?

 Aslında isminden de belli olduğu gibi günlük Makyaj yaparken oldukça sade makyaj malzemeleri kullanılmalıdır. Sade günlük bir Makyaj yaparken ten renginize uygun bir fondöten, bir maskara ve allık yeterli olacaktır. ama istenildiği taktirde göz üzerine tek bir renk far kullanılıp dudağa da dudak renginde mat bir ruj kullanılabilir. Makyajda yapılan tek bir yanlış ve tek bir yanlış renk seçimi günlük makyajı ağır bir gece makyajı haline getirebilir. Peki başta da belirttiğim gibi doğal bir ten makyajı nasıl olmalıdır şimdi bunu birlikte inceleyelim.

Doğal ten makyajı

 Doğal bir ten makyajı için hafif yapılı ve doğal bitişli fondötenler tercih edilebilir. aynı zamanda yüzümüze sürdüğümüz fondötenin kötü bir görüntüsü olmaması için nemlendirici ve makyaj bazı uygulaması bir makyajın olmazsa olmazıdır. Doğal ten makyajı yaparken en çok dikkat etmemiz gereken hususlardan birisi de kullandığımız fondötenin ten renginize en yakın ve en uygun renkte olmasıdır. Ülkemizde üretimi yapılan içerisinde nemlendirici ve cilt bakım özelliği olan çok güzel fondötenler mevcuttur. Yani fondötenimizi eger güzel ve doğru seçersek tek bir ürünle hem yüzümüzün nem ihtiyacını hem de makyajınızın doğal ve sade görünümlü sağlamış oluruz. Bu yüzden günlük makyajda fondötenin önemi çok büyüktür.

Olmazsa olmazlarımız dan aydınlatıcı

Günlük doğal ve sade makyaj yaparken bir yandan da insanlar tarafından ilgi çekmek kadınların vazgeçilmezidir. Bu yüzden fondötenin üzerine hafif güzel bir aydınlatıcı kullanarak sade olan makyajımızı bir nebze olsun ilgi çekici hale getirebiliriz. Buğday ve koyu tenli olanlar genelde bronz tonlarda aydınlatıcıyı tercih ederler. ama açık tenli olanlar bronzerlar sayesinde doğal bronz bir görünüm elde ettikten sonra açık renkli aydınlatıcı kullanabilirler. Aynı zamanda aydınlatıcı bayanlar tarafından elmacık kemiklerine, burun ucuna ve alnın tepe noktalarına uygulanır.

Doğal görünümlü dudak makyajı

 Şüphesiz kadınların en çok değer verdiği makyaj ürünüdür rujlar. Bundandır ki tercih ederken çeşit ve seçenek çok fazla olması nedeniyle bihayli zorluk yaşarlar. makyajınız ne kadar sade olursa olsun yanlış bir ruj seçimi bir anda tüm makyajınızı mahvedebilir. Bu yüzden günlük Makyaj yaparken seçtiğimiz rujların mat bitişli ve dudak renginde olmasına dikkat etmeliyiz.

 Sade bir makyajın olmazsa olmazı hafif göz makyajı

 Sade ve günlük bir makyajın en önemli ayrıntılarından biridir far kullanmak. Kadınların bu konuda doğru bildiği yanlışlar çok vardır. Yanlış bir renk seçimi günü olan makyajınızı gece makyajına çevirebilir. bu yüzden günlük Makyaj yaparken tek bir renk far seçimi daha uygun olacaktır. Eğer sade bir makyaj tercih edeceksek göz makyajını tek bir renk ve krem tonlarda tercih edebilirsiniz. Kullandığımız farın yumuşak yapıda olması ve pigmentlerinin yüksek olması çok önemlidir. makyajınızın daha parlak görünmesini istiyorsanız farın tek renk ama metalik renklerde tercih edebilirsiniz.

Ve en büyük kurtarıcımız kirpiklerimizin vazgeçilmezi maskara

 Her ne kadar günlük ve sadece bir makyaj yapmak istesekte kirpiklerimizin olduğundan hacimli görünmesi kadınları çok mutlu eder. Ayrıca kötü hava şartları ve belirli sağlık problemleri kirpiklerimizde istenmeyen etkiler yaratabilir. Bu yüzden seçtiğimiz maskara hem kirpiklerimize ihtiyacı olan bakımı yapacak hemde istediğimiz hacime ulaştıracaktır kirpiklerimizi.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış