12 Ağustos 2020 23:50 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:57

Kedilerin Bakımı Aşıları Eğitimi Nasıl Olmalı

Kedilerin Bakımı Aşıları Eğitimi Nasıl Olmalı

Yavru kedi bakımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir  Sahiplendiğiniz yavru kedinin bakımını yaparken aslında kedinin size alışma sürecini de başlatmış oluyorsunuz. İlk başta yavruya verilecek mamaların protein oranlarına dikkat edilmelidir. Çünkü köpeklere nazaran yavru kedilerve

Yavru kedi bakımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir ?

 Sahiplendiğiniz yavru kedinin bakımını yaparken aslında kedinin size alışma sürecini de başlatmış oluyorsunuz. İlk başta yavruya verilecek mamaların protein oranlarına dikkat edilmelidir. Çünkü köpeklere nazaran yavru kedilerve daha fazla protein miktarına ihtiyaç duymaktadır. Kediler yaş aldıkça daha az besin tüketirler. O yüzden yavruların fazla besin tüketme isteğine de dikkat edilmesi gerekir. Veteriner kontrollerde ,genellikle fazla ciğer ve diğer besinlerin aşırıya kaçılması nedeniyle E vitamini eksikliği yahut da A vitamini fazlalığı gözlemlenmektedir. Bu yüzden de güvenilir mama markaları kullanılmalı ve veteriner hekimin tavsiye ettiği ölçüler dikkate alınmalıdır. Veteriner hekimlerin en önemli tavsiyesi ; mama kaplarında kalan mamaların tekrar yavru kediye verilmemesi ve mama kaplarının temizliğine dikkat edilmesidir. Yavru kedi 24 saatten beri mamasını tüketmemişse de ertesi günü muhakkak veteriner kontrolüne gidilmesi gerekmektedir.

Yavru kediler için dikkat edilmesi gereken diğer faktörlerde ; diş bakımı, kulak temizliği ve göz bakımıdır:

– Yavru veya yetişkin kedilerde haftada en az bir kere diş fırçalaması yapılmalıdır. Kedi yavru iken bu alışkanlığının kazandırılması fayda sağlar. Kedinin diline macun koyarak bir pamuklu bezle, kulak pamuğuyla veya kedilere özel fırçalarla işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

-Kedilerin göz ve kulak temizlikleri, banyo öncesinde kulak pamuğu yardımıyla yapılmalıdır. Çünkü banyo sırasında hassas olan kedilerimizin canını yakabilir veya tahriş edebiliriz. Kulak pamuğu işleminden sonra pamuklu sabunlu bir bezle nazikçe silebiliriz.

Kedilere hangi aşılar vurulmalıdır ?

– Kist-parazit aşısı

– Karma aşı

-Fiv aşısı

-Kuduz aşısı

-Leucomie aşılarının vurulması gerekmektedir.

 Aşı takvimlerinin ihmal edilmesi hem kedimizin hem de kendimizin sağlığının olumsuz etkilenmesine sebebiyet verebilir.

Kedilerde tuvalet eğitimi ne zaman verilmelidir?

 Kediler ve diğer evcil hayvanların tuvalet eğitimi yavruyken verilmesi hem kolay hem de daha kalıcıdır.

Kedilerin tuvalet ihtiyacında kum gerekli faktör mü ?

 Sahiplendiğiniz kediniz için doğru marka kumu seçerek çevre temizliğini sağlamış olacaksınız. Kum hemde kokuların meydana gelmesin ide önleyeceği için sizlerin de çevre hijyenini sağlayacaktır. Kedilerde tüy dökülmesi neden olur ? Genellikle bu durum kedilerin yanlış beslenmesi sonucunda ortaya çıkar. Ama bazı parazitsel hastalıklarda buna sebebiyet vermektedir. Örneğin : Pire veçeşitli deri hastalıkları. Bazen biotin eksiklikleri, sık banyo yapılması ve mevsimsel değişikliklerde bu durumu tetiklemektedir.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış