12 Ağustos 2020 22:44 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:57

Devlet Bankaları Hangileridir?

Devlet Bankaları Hangileridir?

Türkiye Devlet Bankaları en çok merak edilen sorulardan bir tanesi. Türkiye bankaları özel bankalar ve kamu bankaları olmak üzere ikiye ayrılıyor. Geçmiş yıllarda sayıları az olan banka grubu, günümüze yaklaşırken hem özel banka hem de devlet bankası olarak

Türkiye Devlet Bankaları en çok merak edilen sorulardan bir tanesi. Türkiye bankaları özel bankalar ve kamu bankaları olmak üzere ikiye ayrılıyor. Geçmiş yıllarda sayıları az olan banka grubu, günümüze yaklaşırken hem özel banka hem de devlet bankası olarak sayılarını arttırmıştır. Bazılarında ortaklık şeklinde olup, bazılarında sadece bir kuruma aitlik söz konusudur. Türkiye banka hizmetleri konusunda yaptıkları düzenlemelerle başarılı bir yol izliyor.

En çok Bilinen Devlet Bankaları

Devlet bankası denilince akla ilk gelen şu üç banka oluyor. T.C Ziraat Bankası,T.C Halk Bankası ve T.C Vakıf Bankası. Bunlar en bilinen üç bankamız. Sadece devlete ait olan, devletin aldığın kararlarla ortak hareket eden, destekleyen bankalarımızdır. Fakat bunların dışında 7 tane daha devlet bankamız bulunmaktadır. Herkes tarafından daha az bilinen bu bankalarımızın çalışmaları 2020 yılı ile birlikte daha çok hissedilmeye başlanmıştır. Aslında bütün bankalardaki ortak amaç ekonomiye sonsuz destektir. Ülkenin kalkınabilmesi için tüm varlıklarıyla ortak hareket ettikleri biliniyor.

Diğer Devlet Bankalarımız

T.C. Ziraat Katılım Bankası, en az diğer üç banka kadar müşteri portföyüne sahip oldukça başarılı bir kurumdur. T.C. Vakıf Katılım Bankası, katılım bankaları arasında, son yıllarda yaptıklarıyla adından söz ettiren devlet kurumudur. T.C. İller Bankası, Türkiye Cumhuriyeti Çevre Ve Şehircilik Bakanlığına bağlı kamu kurumudur. T.C Türk Eximbank, Türkiye İhracat Kredi Bankası olarak üretimin ihracata dönüşmesi yolunda ciddi çalışmalar yapmaktadır.

T.C Türkiye Kalkınma Bankası, birçok sektöre bir çok alanda destek veren bir yatırım bankasıdır. Sanayi ve turizm başta olmak üzere yaptığı destekler son yıllarda başarılı olmasına katkı sağlamıştır. T.C Birleşik Fon Bankası, çay üreticilerine destek olmak için kurulmuştur. Bir kısmı devlete bir kısmı çay üreticilerine ait olan bir ortaklıktır. T.C Adabank, özel sermayeli bir mevduat bankası olarak hizmet veriyor.

Türkiye Devlet Bankaları

Türkiye devlet bankalarını faaliyetlerini kamu mevduat bankaları, kamu katılım bankaları, kalkınma yatırım bankaları, tmsf bankaları olmak üzere dört ayrı grupta sürdürüyor. Türkiye devlet bankaları sonuç olarak devletin desteğiyle halkın, tüm ihtiyaçlarını uygun faizlerle karşılayan destek bir kurumdur.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış