12 Ağustos 2020 22:38 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:57

Stor Perde Nasıl Takılır?

Stor Perde Nasıl Takılır?

Perdeler bir eve hem dış hem de iç görünümde şıklık katar. Ancak perdeler sürekli cam önünde bulunması ve devamlı olarak güneş, rüzgar, toz gibi olumsuz etkilere maruz kalması sebebi ile en hızlı kirlenen ev eşyasıdır. Aynı zamanda klasik

Perdeler bir eve hem dış hem de iç görünümde şıklık katar. Ancak perdeler sürekli cam önünde bulunması ve devamlı olarak güneş, rüzgar, toz gibi olumsuz etkilere maruz kalması sebebi ile en hızlı kirlenen ev eşyasıdır. Aynı zamanda klasik tip perdelerin sökülmesi ya da takılması oldukça zahmet isteyen bir işlemdir.

Stor perdelerde ise gerek temizlik gerekse sökülüp takılma açısından birçok kolaylık bulunmaktadır. Stor perdelerin takımında iki farklı yöntem bulunmaktadır. Bunların bir tanesi hali hazırla takılı olan kornişlerin üzerine stor perdeleri takmaktır. Bir diğeri ise doğrudan tavana perdeyi sabitleme yöntemidir.

Kornişe Sabitleme İle Stor Perde Takımı

Stor perdelerin mekanizmalarında belli başlı bazı parçalar bulunur. Bu parçalar sayesinde stor perde kornişe sabitlenebilir. Stor perdelerin üst kısmında bulunan ve perdeyi tutmayı sağlayan mekanizma üzerinde çentikler bulunur. Kornişe takılacak parça kornişin klasik perdelerin takılmasına yarayan boşluklarına oturur.

Bu parça bir kıskaca benzer. Stor perdenin üst mekanizma kısmında bulunan çentiklere bu kıskaç kısımlar oturtulur. Oturtma işlemi yapıldıktan sonra mutlaka perde ya da kornişin sağlamlığı test edilmelidir. Bazı kornişler stor perdelerin ağırlıklarını taşıyamayabilir. Olası kazaların önüne geçme için mutlaka gerekli testler yapılmalıdır.

Doğrudan Tavana Sabitleme

Stor perdenin doğrudan tavana sabitlenmesi aslında en sağlıklı olanıdır. Kornişe takıldığında yaşanan düşme olayları tavana sabitlendiği zaman daha az oranla yaşanır. Hatta neredeyse hiç yaşanmaz. Stor perdenin tavana takılması için matkap yardımı ile delik açılmalıdır. Perdenin uzunluğuna ve ağırlığına bağlı olarak tutacaklara uygun bir şekilde delikler açılmalıdır. Açılan deliklere dübel takılır.

Dübel takılacak perdenin aşağı düşmesini engeller. Ardından perdenin takılacağı parçalar bu deliklere vida yardımı ile sağlam bir şekilde tutturulması gerekir. Burada deliklerin aynı hizada açılmış olması oldukça önemlidir. Çünkü delikler aynı hizada olmaz ise perde yamuk bir şekilde duracak ve hoş bir görünüme sahip olmayacaktır. Bu yüzden mutlaka delikler ölçülerek aynı hizada açılmalıdır. Deliklere takılan parçalara tıpkı kornişe takıldığı gibi çentikler üzerinden stor perde oturtulur. Bu sayede perdenin takılması işlemi gerçekleşmiş olur.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış