12 Ağustos 2020 22:36 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:58

Soy Ağacı Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Soy Ağacı Sorgulaması Nasıl Yapılır?

İnsanlık tarihinin başlangıcından günümüze soy ağacı fazlasıyla önem görmüştür. Akla gelen ilk önemli nokta mirastır. Bunun dışında ise soy ağacını gerekli kılan sayısız örnek vardır. Her insan, soy ağacına gerek duyabilir. Bazen merakımızdan bazen de gerekli olduğundan dolayı

İnsanlık tarihinin başlangıcından günümüze soy ağacı fazlasıyla önem görmüştür. Akla gelen ilk önemli nokta mirastır. Bunun dışında ise soy ağacını gerekli kılan sayısız örnek vardır. Her insan, soy ağacına gerek duyabilir. Bazen merakımızdan bazen de gerekli olduğundan dolayı bu soy ağacına herkesin ihtiyacı olabiliyor. Soy ağacımıza nasıl ulaşmamız gerektiği hakkında bilgi sahibi olacağınız bu makalemizde her detayıyla bu konuyu işledik.

Soy ağacı sorgulama işlemi artık çok daha kolay. Günümüzde teknolojinin bize verdiği imkanları gerek sağlık gerek ticaret alanında kullanabildiğimiz gibi soy ağacı sorgulamasını da artık çok kolay bir şekilde internet üzerinden yapabiliyoruz. Bunun en büyük avantajı ise teknolojinin bize sunduğu bu imkanlar sayesinde bu bilgilerin daha güvenilir ve saklanabilir olması.

İnternet Üzerinden Soy Ağacı Sorgulaması

En önemlisi Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmanız gerekiyor.

Bu şartı sağlıyorsanız, izlememiz gereken adımlar şu şekilde;

  • İlk olarak https://www.turkiye.gov.tr/nvi-alt-ust-soy-bilgisi-sorgulama adresini tarayıcınıza yazarak giriniz.
  • Bu adrese girdikten sonra sizden kimliğinizi doğrulamanız istenecek.
  • TC. kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizi yazarak kimliğinizi doğrulayın. (E-devlet şifreniz yoksa, en yakın PTT şubesine başvurarak şifrenizi alabilirsiniz.)
  • TC. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile kimlik doğrulama işlemini yaptıktan sonra otomatik olarak Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama sayfasına girmiş olacaksınız.
  • Eğer bu sayfaya yönlendirilmediyseniz E-devlet ana sayfası üzerinden arama butonuna tıklayıp “Alt-Üst Soy Bilgisi” yazarak da Soy ağacı sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz.
  • Sorgulama sayfasındaysanız bir süre( yüksek ihtimalle gün içinde soy ağacı sorgulamanıza ulaşırsınız fakat yoğunluğa göre bir kaç gün içerisinde de olabilir.) bekledikten sonra Soy ağacı sorgulamanız tamamlanmış olacak.

İstediğiniz Zaman Ulaşabilirsiniz

Bu işlemleri yaptıktan sonra bir daha soy ağacı sorgulaması yapmanız gerekebilir. Bu durumda tekrar soy ağacı sorgulamasına ulaşmak istediğinizde tek tek işlemleri tekrarlamanıza gerek yoktur. Yukarıda her detayıyla kademeli olarak saydığımız işlemleri tamamladıktan sonra dilediğiniz zaman sisteme girip Soy ağacı sorgulamanıza ulaşabilirsiniz. Fakat soy ağacınızda ölüm, boşanma vs. sebeplerle bir değişiklik olduysa güncellemenizde fayda var. Gerek gördüğünüz zaman bu belgeyi sayfanın üst tarafındaki “yazdır” butonuna tıklayarak çıktısını da alabilirsiniz.

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış