11 Ağustos 2020 23:28 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:57

Limonata Nasıl Yapılır?

Limonata Nasıl Yapılır?

Temel olarak limon, su ve şekerden yapılan sıcak aylara özgü soğuk içilen tatlı bir içecektir. Bu üç temel malzeme dışında bölge ve yörelere göre içindekiler değişiklik gösterebilir. Kimi yörelere göre içine mutlaka taze nane yaprağı konulması gerekirken kimi

Temel olarak limon, su ve şekerden yapılan sıcak aylara özgü soğuk içilen tatlı bir içecektir. Bu üç temel malzeme dışında bölge ve yörelere göre içindekiler değişiklik gösterebilir. Kimi yörelere göre içine mutlaka taze nane yaprağı konulması gerekirken kimi yörelerde içine bir paket vanilya konulmalıdır. Her ne eklenirse eklensin limonata sıcak günlerin popüler içeceklerinden biri olarak kalacaktır.

Limonata Yapmak İçin Hangi Malzemeler Gereklidir?

  • On adet limon
  • İsteğe göre bir ve ya iki su bardağı toz şeker
  • Beş su bardağı su
  • Yedi yaprak taze nane
  • Bir miktar buz
  • Limonata Nasıl Yapılır?

    İyice yıkanmış limonların kabukları rendenin iri delikli kısmıyla rendelenir. Bu işlemde beyaz kısımları rendelenmez. Kabukları rendelenen 5 limonu tam ortadan ikiye kesin ve suyunu kabukların üstüne sıkın. Kalan limonları sekiz ya da on parçaya bölün. Ne kadar küçük keserseniz özünü sıkmak o kadar kolay olur. İki su bardağı şekeri limon kabukları ve limon suyuna ekleyin ve karıştırın. Limon parçaları ve nane yapraklarını ekleyerek iyice yoğurun.

    Bu yoğurma işleminde limon parçalarının suyunun kalmaması ve şekerin tamamen erimesi gerekir. Eğer şeker erimemiş ise yarım çay bardağı kadar kaynamış su ekleyerek tekrar yoğurun. Bütün bu karışımı ince gözlü bir süzgeçle iyice süzün ve sıkın. Bu posa kısmında su kalmayıncaya kadar bu işleme devam edin. Beş su bardağı suyu süzülmüş limon özü ve şeker karışımına ekleyin. Karışımı buzdolabına soğumaya bırakın. Buzdolabından çıkardıktan sonra içine isteğiniz kadar buzu da ekleyin. Artık limonata servise hazırdır.

    En Güzel Limonata Nasıl Yapılır?

    En güzel limonata isteğe ve beğeniye göre değişiklik gösterir. Ancak iyi bir limonata için limonataya bir adet portakal eklemeniz limonatanıza daha güzel bir tat verecektir. Ayrıca limonatanın içindeki şekerin erimemesi içilirken ağza şeker parçacıklarının gelmesine neden olur. Bunu önlemek için şekeri limonataya eklemeden önce sıcak suda eritip ekleyebilirsiniz. Şekeri eritmek için kullanacağınız su miktarını tarifteki su miktarından düşmeyi unutmayın. Afiyet olsun.

    Etiketler

    Gündem  

    Yorumlar

    0 Yorum Yapılmış