11 Ağustos 2020 23:22 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:57

Kuru Temizleme Dükkanı Açmak

Kuru Temizleme Dükkanı Açmak

Yeni bir iş arayışındaysanız ve ne iş yapabilirim diye düşünüyorsanız kuru temizleme dükkanı açmak para kazanmak için karlı bir seçenektir. Evden çalışmanın kolaylıklarını sağlamamış olsa bile kuru temizleme işletmeleri birçok insanın ihtiyaç duyduğu hizmettir. Birçok

Yeni bir iş arayışındaysanız ve ne iş yapabilirim diye düşünüyorsanız kuru temizleme dükkanı açmak para kazanmak için karlı bir seçenektir. Evden çalışmanın kolaylıklarını sağlamamış olsa bile kuru temizleme işletmeleri birçok insanın ihtiyaç duyduğu hizmettir.

Birçok insan giyim eşyaları ve ev gereçleri ile ilgili kuru temizlemeye ihtiyaç duymaya başladığından bu yana bu sektör dünya genelinde hızla yayılmaya başladı. Doğru bir planlama ve düzenli olma ile kuru temizleme dükkanı açabilirsiniz.

Kuru Temizleme Dükkanı Nasıl Açılır?

  • İlk iş iş planını hazırlamak
  • Kuru temizleme dükkanı açmak için gerekli izinleri, ruhsatları ve sigortaları almak
  • İşletme için yer bulmak
  • İşletme için gerekli ekipmanları temin etmek
  • İşletmeye personel almak
  • Kuru temizleme dükkanınızın reklamını yapmak

Kuru Temizleme Dükkanları Ne Kadara Açılır?

Kuru temizleme dükkanı açmak isteyenlerin en çok düşündüğü konulardan birisi kuru temizleme dükkanlarının ne kadara mal olduğudur. Kuru temizleme dükkanını daha önce hiç işletme kurulmamış bir yerde açıyorsanız öncelikle iç tasarım planı gerçekleştirmeli, dükkanın tavanına boyu boyunca tüm dükkanı kaplayacak şekilde demir taktırmalı (elbiseler için), kuru temizleme makinesi ve kurutma makinesi almanız gerekiyor.

Dükkanın iç dekor ve masrafları dahilinde ortalama olarak kuru temizleme dükkanları 25 bin Türk lirasından başlayarak 150-200 bin Türk lirasına kadar masrafı ortaya çıkabiliyor. Tabi bu masraflar tasarım, dizayn, dekor ve makinenizin kalitesine göre fiyatlar değişkenlik gösterebilir.

Kuru Temizleme Dükkanı Ne Kadar Kazanır?

Kuru temizleme dükkanının ne kadar kazanacağı işletme sahibinin girişkenliğine ve dükkanın bulunduğu konuma göre değişkenlik göstermektedir. Ancak ortalama olarak düşünülürse elbiselerin 25-30 Türk lirasından temizlendiği düşünülürse günde 3 ve daha üzeri iş alanlar aylık 3 ile 5 bin Türk lirası arasında kazanç elde edebiliyor.

Kuru Temizleme Dükkanı Açarken Bilinmesi Gerekenler

Kuru temizleme işletmenizi açmadan önce bilmeniz gereken bazı durumlar bulunuyor. Dükkanınıza gelen müşterileri iyi ağırlamalı ve elbisesini kesinlikle en iyi şekilde temizlemeniz gerekiyor. Elbisesi yeterince temizlenmeyen müşteri tekrar yıkanmasını isteyebilir ya da bir daha sizi tercih etmeyebilir. Fakat bazen çıkması zor lekelerle karşılaşabilirsiniz. Sorunlara nasıl çözüm bulacağınızı bilmezseniz müşterinizi kaybedersiniz. Ama müşteri memnuniyetine gerekli özeni gösterirseniz elinizdeki iş sayısı da o kadar artacaktır. Ayrıca ara sıra düzenleyeceğiniz indirim kampanyaları dahilinde müşterilerinizin ilgisini çekebilirsiniz.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış