8 Ağustos 2020 14:14 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:56

Kara Listedekilere Kredi Veren Bankalar

Kara Listedekilere Kredi Veren Bankalar

Son günlerde bir çok banka düşük faiz oranlarıyla kredi imkanı sunmakta. Tabi bankaların müşterilerine kredi verebilmesi için bir takım şartları bulunuyor. Dilerseniz bu şartların neler olduğuna ve nasıl uygun hale getirileceğini beraber inceleyelim. Kredi Kullanma

Son günlerde bir çok banka düşük faiz oranlarıyla kredi imkanı sunmakta. Tabi bankaların müşterilerine kredi verebilmesi için bir takım şartları bulunuyor. Dilerseniz bu şartların neler olduğuna ve nasıl uygun hale getirileceğini beraber inceleyelim.

Kredi Kullanma Şartları Nelerdir?

Öncelikle kredi kullanabilmeniz için iyi bir kredi notunuz olmalı. İkinci olarak ödemelerinizin gelir miktarınızı geçmemesi ve ödeme alışkanlıklarınızın olumlu olması gerekir. Ayrıca kredi kullanma sıklığınız da bu duruma etki eder.

Kara Listedekiler Nereye, Hangi Bankaya Başvurmalı?

Öncelikle kara listede yer alıyorsanız kredilere internetten başvurmak yerine şahsen başvurun. Başvurunuzu iyi düşünerek dikkatli bir şekilde yapın. Gelir ve ödemelerinizi göz ardı etmeyin ki ilerleyen aylarda kara liste gibi bir derdiniz olmasın. Mümkünse maaş bankanızdan başvurun. Kamu bankaları bir miktar daha avantajlı fırsatlar sunmakta.

Kredi kullanmak için görüştüğünüz banka yetkilisine durumunuzu anlatın. Diğer borçları yapılandırarak yeni başvurunuzda olumlu yanıt alabilme şansınız daha yüksek olur. Ziraat bankası, Halkbank ve Vakıfbank uygun oranlarla kredi imkanı sunmakta. Ayrıca Akbank ,Finansbank, Denizbank ve Yapı kredi bankasına da başvurabilirsiniz.

Kredi Notu Nasıl Yükselir?

Kredi notunuzu yükseltmek için yine kredili ürünler kullanmanız ve düzenli ödemeniz gerekir. Örneğin 300 Liralık bir kredi kartına başvurabilirsiniz. Açılan bu yeni kredili ürünün ödemesini düzgün yapın. Mümkünse karta ait borcun asgari ödeme tutarını değil dönem borcunu ödeyin. Unutmayın ki kredi kartına ait asgari ödeme tutarının ödenmesi kredi notunuzu arttırmaz. Eğer kredi ihtiyacınız çok acil değil ise önce küçük bir miktar kredi için başvurun. Yeni kredinizin taksitlerini vadesinden erken ödemek kredi notunuzu bir miktar yükseltecektir.

Cihaz Alımı ve Diğer Yollara Başvurmak Mantıklı Mı?

Telefon hattına ek tarifeyle cihaz alıp satmak son yıllarda başvurulmuş bir yöntem olmakla beraber kesinlikle önerilmemektedir. Çünkü bu yolla maliyet olabildiğince yükselip ilerleyen aylarda sizi daha zor durumlara düşürür. Yüksek faizle kredi veren kişi ve kurumlar ise size faydadan daha fazla zarar getirir. Son olarak, kredi bulmak kadar ödemelerde sıkıntı yaşamamak da önemli. Çünkü aldığınız kredi sizi sadece bir süre rahata kavuşturur. İlerleyen aylarda benzer ve daha kötü duruma düşmemek için ödemelerinizin gelirinizi aşmamasına dikkat edin.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış