8 Ağustos 2020 14:12 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:58

iPhone’da Ana Ekran Tuşuna Dokunmadan Ekran Görüntüsü Alma

iPhone’da Ana Ekran Tuşuna Dokunmadan Ekran Görüntüsü Alma

Iphone’da ekran görüntüsü almak için Ana Ekran tuşuyla Uyut/Uyandır tuşlarına aynı anda basmanız yeterlidir. Bunu Iphone’un ilk kullanıcıları bile rahatlıkla yapabilir. Bu yöntem pratik ve hızlı olmasına rağmen, çok sık ekran görüntüsü alan kullanıcıların ilerleyen zamanlarda ekran tuşunda

Iphone’da ekran görüntüsü almak için Ana Ekran tuşuyla Uyut/Uyandır tuşlarına aynı anda basmanız yeterlidir. Bunu Iphone’un ilk kullanıcıları bile rahatlıkla yapabilir. Bu yöntem pratik ve hızlı olmasına rağmen, çok sık ekran görüntüsü alan kullanıcıların ilerleyen zamanlarda ekran tuşunda yıpranmaya ve tuşun problemli çalışmasına sebep olabilir. Az kullanmakla olmasa da zamanla sorun çıkmasına neden olan Ana Ekran tuşunu kullanmadan da ekran görüntüsü almamız mümkündür. Üstelik bu yöntem gayet basit!

Neden Ana Ekran Tuşuna Dokunmadan Ekran Görüntüsü Almaya İhtiyaç Duyarız?

Iphone’larda Ana Ekran (home) tuşunun parmak izi sensörüyle desteklenmesinden dolayı bu tuş oldukça hassastır. Bu sebeple sık kullanılması halinde bozulmalara yol açabiliyor. Bu tuşun işlevini yerine getirememesinden dolayı birçok Apple kullanıcısı şikayet etmektedir. Apple’ın ”AssistiveTouch” isminde home tuşuna basmadan da Iphone’unuzda birçok işlem yapılabiliyor olsa da bu özellik ilk Iphone deneyimi yaşayan kullanıcılar bundan habersiz olabilirler. Home tuşuna olan ihtiyacı kaldıran bu özellik sayesinde ise aygıtınızı istediğiniz gibi kontrol edebilir, Siri’yi istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. 3D touch gibi hareketleri de rahatlıkla yapabilirsiniz. Şimdi Ana Ekran (home) tuşunu kullanmadan nasıl ekran görüntüsü alınabilir adım adım sizlere göstereceğiz.

Adım Adım Ana Ekran Tuşu Olmadan Ekran Görüntüsü Alma

  • İlk olarak işe AssistiveTouch özelliğini aktifleştirerek başlıyoruz. Bunu yapmak için ”Ayarlar” ögesine tıklayın. ”Genel” seçeneğini seçip ”Erişilebilirlik” ögesine tıklayın.
  • AssistiveTouch ögesine basıp daha sonra sağdaki butona basarak etkinleşmesini sağlayabilirsiniz.
  • Bu işlemi yaptıktan sonra içinde Ana Ekran tuşunun da olduğu bir menü ile karşılaşacaksınız.
  • Ekran görüntüsü almak isterseniz çıkan menüde ”Cihaz” ögesine basın daha sonra ”Daha Fazla” ögesine dokunun sonrasında karşınıza gelecek olan seçeneklerden ”Ekran Görüntüsü” simgesine dokunabilirsiniz.

Bu sırayla yapmanız halinde bir sıkıntı yaşamadan ekran görüntüsü alabilirsiniz. Bu şekilde ekran görüntüsü almak biraz karışık ve zor gibi görünebilir. Fakat Ana Ekran tuşunuzu korumak isterseniz bu yöntemi kullanabilirsiniz. Kısa vadede olmasa da uzun vadede Ana Ekran tuşunuz bozulabilir veya işlevini yitirebilir. Bu gibi sorunlarla uğraşmak istemezseniz yukarıda yazılan yöntemi kullanabilirsiniz.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış