8 Ağustos 2020 14:08 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:58

iPhone Garanti Sorgulama Nasıl Yapılır?

iPhone Garanti Sorgulama Nasıl Yapılır?

Garantinin geçerli olması söz konusu olan teknolojik bir ürün olduğu durumda çok daha kritik bir öneme sahip olmakta. Günümüzde gayet yüksek fiyata sahip olan IPhone marka ürünleri 2. el şeklinde almak veya servise göndermek isteyen kullanıcılar Apple garanti

Garantinin geçerli olması söz konusu olan teknolojik bir ürün olduğu durumda çok daha kritik bir öneme sahip olmakta. Günümüzde gayet yüksek fiyata sahip olan IPhone marka ürünleri 2. el şeklinde almak veya servise göndermek isteyen kullanıcılar Apple garanti sorgulama işlemini tercih etmekteler. IPhone telefonlarda ve cihazlarda garanti sorgulama nasıl yapılmaktadır sorusuna bu yazımızda siz değerli okurlarımıza vermiş olacağız.

IPhone veya iPad marka ürünlerin garantisini sorgulatmak için Apple’ın internet sitesine giriş yapmanız şart koşulmuştu. Fakat Eylül ayında yayınlanmış olan iOS 13 ve iPadOS 13 ile birlikte kullanıcılar direk olarak cihazları üzerinden ne kadar garanti süresi kaldığını görüntüleyebilir hale gelmiş olmakta.

Bu yazımızda Apple’ın internet sitesi veya cihaz üzerinden garanti sorgulama işleminin nasıl ve ne şekilde yapılabileceğini, IPhone teknik destek süresinin ne kadar olduğunu ve AppleCare isimli koruma planı için IPhone’un ne kadar uygun olup olmadığını nasıl ve ne şekilde öğrenebileceğinizi adım adım anlattık.

IPhone Garanti Sorgulama Adımları Nasıldır?

1. Adım: Direkt olarak checkcoverage.apple.com adresine girip Apple’ın internet sitesinde yer almakta olan Servis ve Destek Kapsamınızı Kontrol Edin isimli sayfaya giriş yapınız.

2. Adım: Açılacak sayfada Seri numaranızı girin ve Lütfen kodu girin şeklinde bilgi talep edilen iki kutucuk bulunuyor. Birinci bölüme adından da anlaşılacağı gibi IPhone seri numarası, ikinci bölüme ise ekrandaki güvenlik kodunu girmeniz gerekmekte.

Adımlar Nasıl Devam Etmekte?

3. Adım: Kutucuklara gerekli olan bilgileri girmenizin akabinde IPhone garanti durumu hakkında birkaç bilgi Türkçe olarak sizleri karşılamış olacak. Bu bölümde sizleri geçerli satın alma tarihi, telefon ile teknik destek süresi, onarım, servis kapsamı ve AppleCare koruma planı için uygun olma durumu bilgileri yer almakta.

4. Adım: Onarım ve Servis Kapsamı kısmından IPhone’un ne zamana kadar garantisinin geçerli olduğunu görebilmektesiniz.

IPhone Seri No Nasıl Bulunur?

IPhone seri no sorgulama işlemi için yapmanız gereken tek şey cihazınızın Ayarlar kısmını açıp ve Genel, Hakkında yolunu izlemek olacaktır . Bu kısımdaki Seri Numarası bölümünde ihtiyacınız olan bilgiye ulaşacaksınız.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış