8 Ağustos 2020 13:45 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:58

Hamilelik Testleri Nasıl Yapılır?

Hamilelik Testleri Nasıl Yapılır?

Genellikle gebe olup olmadığından şüphe duyan kadınların kafasında birçok soru işareti oluşuyor, hamilelik testi bir kadının hamile olup olmadığını anlaması için geliştirilen bir yöntem. Hamilelik Testi Ne Zaman ve Nasıl Yapılır? Gebelik

Genellikle gebe olup olmadığından şüphe duyan kadınların kafasında birçok soru işareti oluşuyor, hamilelik testi bir kadının hamile olup olmadığını anlaması için geliştirilen bir yöntem.

Hamilelik Testi Ne Zaman ve Nasıl Yapılır?

Gebelik testinde belirleyici unsur regl dönemidir, testin ne zaman yapılıp yapılmayacağı adet kanama düzenine göre değişiklik gösterir. Düzenli bir şekilde adet görenlerde döllenmeden 2 hafta sonra yani beklenen adet tarihinden 1-2 gün sonra test pozitif olacaktır. Düzenli bir adet dönemi olmayanlarda ise bu süre uzayacaktır.

Evde Hamilelik Testi Nasıl Yapılır?

Evde yapılacak gebelik testi için ilk önce eczaneden pratik gebelik test kiti alınmalıdır, bu yöntemde gebelik testi idrar örneği ile yapılmaktadır. İdrar örneği ile yapılan testten daha doğru sonuç elde etmek isteyen kadınlar sabah ilk idrar örneğini kullanmalıdırlar, ilk idrar örneği ile yapılan test sonucu daha doğruya yakın sonuç vermektedir. Evde gebelik testine başvuran anne adayları steril bir kaba idrarlarını yapmalıdırlar. Gebelik testinde sonuç test kitine damlatılan idrar örneğinin test kiti üzerinde oluşan çizgilerle anlaşılmaktadır.

Test kiti üzerinde tek çizgi çıkarsa sonuç negatif yani test yapan anne adayı hamile değil, test kiti üzerinde çift çizgi çıkan anne adayının sonucu pozitiftir yani anne adayı hamiledir. Test kitlerinde tek çizgi negatif ( hamile değilsiniz) test kitlerinde çift çizgi pozitif ( hamilesiniz) anlamı taşır. Evde yapılan hamilelik testlerinde yanılma payı olabilir bu nedenle en yakın sağlık kuruluşuna gidilip sağlık kuruluşunda yapılan gebelik testi daha doğru sonuç verecektir.

Kanda Gebelik Testi

Kadınlar için evde yapılan testten şüphe duyduklarında daha garanti bir sonuç öğrenmek için herhangi bir sağlık kuruluşuna gidip kan vererek yaptırmış olduğu testtir. Kanda gebelik testi evde yapılan gebelik testinden daha güvenilir bir sonuç olduğu için anne adayları şüphe duymamak için ve gebeliklerin den emin olmak için mutlaka hastane veya en yakın sağlık kuruluşuna gidip kanda gebelik testi yaptırarak kesin ve net bir sonuç öğrenip bundan sonrası için yapılacaklar hakkında sağlık çalışanları tarafından bilgi almalıdırlar.

Tags: HamileHamilelik Testi

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış