8 Ağustos 2020 04:28 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:58

Günlük Kullanım İçin En İyi Notebook Tavsiyeleri

Günlük Kullanım İçin En İyi Notebook Tavsiyeleri

Son yıllarda teknolojinin her alanda kullanılmaya başlaması hayatımızı büyük çapta değişiklikler yaratıyor. İş ve ödev çalışmalarında önceden yapılan görevler normal olarak ayrı ayrı şekilde oluyordu. Örneğin aklımıza gelen fikirleri defterlere not almak ve daha sonra onları düzenlemek, yazmak

Son yıllarda teknolojinin her alanda kullanılmaya başlaması hayatımızı büyük çapta değişiklikler yaratıyor. İş ve ödev çalışmalarında önceden yapılan görevler normal olarak ayrı ayrı şekilde oluyordu. Örneğin aklımıza gelen fikirleri defterlere not almak ve daha sonra onları düzenlemek, yazmak baya zahmetli işler oluyordur. İşte teknolojinin burada devreye girip belki de en iyi getirisi olarak bu işleri tek bir yerde toplaması, kolaylık sağlıyor. Akla gelenin düzenli ve kolay yazılıp aktarılması teknolojinin aslında bize sunduğu nimetleri gösteriyor.

Düzenleme ve toplama aracı olarak bilgisayarlar yıllardır tercihler arasında bulunuyor. İlk zamanlarda teknoloji bu kadar olanak tanımazken ofislerde, internet kafelerde ve nadiren evlerde bulunan masaüstü bilgisayarlar aracılığıyla bu notların tutulması daha kolaylaştırılmaya çalışılıyordu. Masaüstü bilgisayarların yaygınlaşmasından sonra teknoloji açısından büyük bir devrim niteliğinde kabul gören dizüstü bilgisayar modelleri ortaya çıkmış bulunuyor. Notebook olarak da adlandırılan cihazlar her yere taşınabiliyor. Her bütçeye uygun bulunabilen notebooklar hayatınızı kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Notebook Kullanmanın Avantajları

  • Notebook kullanımında istenilen yere taşınabiliyor olması en büyük avantajı olarak görülüyor. Nerede olursanız olun elektriğin olduğu yerlerde kullanılabiliyor. Seyahat esnasında bile kullanılabiliyor.
  • Olası bir elektrik kesintisinde şarjını önceden doldurmuş olduğunuz bilgisayarla kesinti olmadan devam edebiliyorsunuz.
  • Ayrı ve ağır parçalara tek tek ücret ödemek yerine aynı donanıma sahip bir notebook ile daha kârlı bir yatırım ortaya çıkıyor.
  • Notebook sayesinde istediğiniz duruş ile işlerinizi tamamlayabiliyorsunuz. İster normal bir şekilde sandalye ve masada oturarak istenirse bir koltukta bile işler tamamlanabiliyor. Notebook şekli itibari ile kullanım alanını kısıtlamıyor.
  • Notebook Modelleri ve Fiyatları Nelerdir?

    Birçok yeniliğin olduğu bu dönemde bu alanda da her geçen gün yeni modeller çıkıyor. Örneğin katlanabilen modeller artık ön plana çıkıyor. Buna örnek olarak Lenovo markasının YOGA ürünü gösterilebilir. Bu alanda çokça seçenek bulunuyor. Özelliklerine göre size uygun notebook bulunmaması neredeyse imkansıza indirgenmiş bulunuyor.

    Tavsiye edebileceğimiz bir kaç notebook modeli ve fiyatları şunlardır:

  • 1.Lenovo İdeapad S340: 4 çekirdekli, 8 GB ram bulunuyor. Ekran boyutu 14 inch ve full HD. Ağırlığı ise 1,6 kg bulunuyor. Fiyatı 6.400 TL
  • 2.HP 15: 4 çekirdek, 8 GB ram, 15,6 inch ekran boyutu ve 1,77 kg ağırlıkta olan bir notebook bu özellikleri taşıyor. Fiyatı 5.000 TL.
  • 3.MACBOOK Pro Touch Bar: 1 TB disk kapasitesi, 16 GB ram ve 1,4 kg ağırlığında bulunuyor. Fiyatı 16.000 TL.
  • 4.ACER Aspire 3 Celeron: 2 çekirdekli, 4 GB ram özelliğe sahip bulunuyor. Ağırlığı 1,94 kg olarak biliniyor. Fiyatı 2.350 TL.
  • Etiketler

    Teknoloji  

    Yorumlar

    0 Yorum Yapılmış