8 Ağustos 2020 04:19 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:55

Gmail’de Toplu Mail Silme Nasıl Yapılır?

Gmail’de Toplu Mail Silme Nasıl Yapılır?

Artık daha çok akıllı telefonlarımızdan takip ettiğimiz maillerimizi, lazım olur düşüncesiyle veya yoğunluktan silemediğiniz durumlar olabiliyor. Daha sonra yeni gelen mailler eskilerin üzerine biniyor ve postalarınız biriktikçe birikiyor. Kimisi tek tek silmekle uğraşamayacağı düşüncesiyle maillerine dokunmuyor, kimisi bunun

Artık daha çok akıllı telefonlarımızdan takip ettiğimiz maillerimizi, lazım olur düşüncesiyle veya yoğunluktan silemediğiniz durumlar olabiliyor. Daha sonra yeni gelen mailler eskilerin üzerine biniyor ve postalarınız biriktikçe birikiyor. Kimisi tek tek silmekle uğraşamayacağı düşüncesiyle maillerine dokunmuyor, kimisi bunun nasıl yapıldığından habersiz. Şimdi size mailler tek tıkla nasıl siliniyor, toplu temizleme nasıl oluyor detaylı bir şekilde bahsedeceğiz:

Bilgisayardan Gmail’e Giriş Yapanlar İçin Mail Silme

Gmail, aslında kullanıcılarına oldukça basit bir kullanım sunuyor. Bu sebeple en çok tercih edilen mail servislerinden biri kabul ediliyor. Maillerinizi birincil, sosyal, tanıtım sekmeleriyle ayrıştırıp önem sırasına göre düzenleyebildiğiniz Gmail, sizlere üst üste biriken maillerinizi de tek tıkla temizleme özelliği sunuyor.

Bilgisayardan gmail hesabınıza giriş yaptıktan sonra silmek istediğiniz maillerinizin olduğu sekmeye gidin. Ardından maillerin hemen sol üstünde bulunan kare kutucuğu işaretlediğinizde tüm maillerde ✓ (tik) işaretinin belirdiğini göreceksiniz. Böylece o sekmedeki maillerin tamamı seçilmiş oldu. Dilerseniz mailleriniz içinde önemli gördüklerinizi ✓ işaretine basarak silme bölmesinden çıkarabilirsiniz. Tüm mailler işaretlendikten sonra çöp kutusu sembolüne basmanız yeterli. Bütün mailleriniz silindi.

Telefonlardan Gmail’e Giriş Yapanlar İçin Mail Silme

Bilgisayarda olduğu gibi toplu silme ne yazık ki Gmail’in mobil uygulamasında halâ mevcut değil. Fakat maillerini tek tek işaretleyip silmenin dışında daha kolay bir yöntem var. Bunun için öncelikle telefonunuzdan Gmail uygulamasına giriş yapın. Daha sonra sol üstteki yatay üç çizgiye tıklayın, en aşağıda ayarlar seçeneğini göreceksiniz. Oraya tıklayın ve genel ayarlara gidin. Kaydırma işlemleri yazan seçeneğe dokununca “sağa kaydırma” ve “sola kaydırma” şeklinde iki ibareyle karşılaşacaksınız. Dilerseniz bunlardan birini “silmek” için kullanabilir, diğerini de “arşivle, taşı, ertele” seçeneklerinden biri için tercih edebilirsiniz.

Sağa kaydırma için “değiştir” kısmından “sil” seçeneğini işaretlediğinizi varsayalım. Artık mobil uygulamadan maillerinize girdiğinizde, mailin üstüne gelip sadece sağa kaydırmanız yeterli olacaktır. Bu şekilde mailinizin kolayca silindiğini göreceksiniz. İşte bilgisayardan ve mobil uygulamadan Gmail mesaj silme işlemi bu kadar basit. Şimdi sıra sizde, kolay gelsin.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış