8 Ağustos 2020 04:17 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:58

G-mail ile Toplu Mail Gönderme Nasıl Yapılır?

G-mail ile Toplu Mail Gönderme Nasıl Yapılır?

Her gün on binlerce kişinin kullandığı g-mail pek çok alanda birçok kitleye kolay iletişim kurma imkanı sağlıyor. Çoklu bir alıcısının bulunduğu iletinizi ayrı ayrı uğraşmanıza gerek kalmadan g-mail bu konuda işinizi oldukça daha basit hale getiriyor. Kişi bazlı

Her gün on binlerce kişinin kullandığı g-mail pek çok alanda birçok kitleye kolay iletişim kurma imkanı sağlıyor. Çoklu bir alıcısının bulunduğu iletinizi ayrı ayrı uğraşmanıza gerek kalmadan g-mail bu konuda işinizi oldukça daha basit hale getiriyor. Kişi bazlı birçok kullanıcıya kolaylıkla mail atabiliyoruz. Peki, çoklu bir kitleye toplu olarak bir g-mail nasıl atılacak? Gelin bu sorunun cevabını yazımızda görelim.

G-mail Nedir ve Ne İşe Yarar?

G-mail kişisel veya kurumsal olarak bütün kullanıcıların başka kullanıcılar ile g-mail aracılığı ile sağladıkları iletişim yollarından birisidir. Ücretsiz bir web posta hizmetidir de diyebiliriz ve Google tarafından sağlanıyor. Belge ve dosyalarınızı bu yol ile çok rahat bir şekilde saklayabilir, istediğiniz zaman istediğiniz alıcılara ileti gönderimi yapabilirsiniz.

G-mail’e Giriş Nasıl Yapılır?

Giriş yapabilmeniz için öncelikle https://accounts.google.com adresine giriş yapmalı ve kayıt olmalısınız. Kaydınızı oluşturduktan sonra oluşturulan hesap adı ve şifre ile girişlerinizi yapabilirsiniz. Sitede karşınıza çıkan formları ve sonrasında hizmet ve kullanım koşullarını kabul etmeniz gerekecektir. Bu alanı da başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra bir sonraki adıma geçebilirsiniz. Ayrıca G-mail Mobil Uygulaması kullanıcılarına birer kolaylık da sağlamaktadır.

G-mail Nasıl Kullanılır?

Profil fotoğrafınızı eklemek için sizi bir bölüm karşılayacaktır. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış bir şeydir. İster o an ister daha ileriki zamanlarda da profil fotoğrafınızı ekleyebilirsiniz. Sonrasında ise küçük bir bilgilendirme kutucuğunun ardından e-postanızı oluşturarak karşı tarafa kolaylıkla iletebilirsiniz.

G-mail ile Toplu Mail Gönderme

Sol üst kısımda bulunan “Rehber” butonuna tıklayarak mailinizi göndermek istediğiniz kişileri seçin. Burada sol bölümde karşınıza çıkan “Arkadaşlar” butonuna tıklayarak mail göndermek istediğimiz kişileri seçerek “Yeni Grup Oluştur” butonundan grup oluşturabilirsiniz.

Bu gruptaki tüm kişileri seçerek “E-posta Gönder” butonuna basıp kendi e-posta adresinizi de ekleyerek mailinizi kolaylıkla alıcılarınıza iletebilirsiniz. Eğer mail atmış olduğunuz gruptaki kişilerin birbirlerinin e-posta adreslerini gizlemek istiyorsanız BCC bölümüne (CTRL+A ile seç, CTRL+X ile kes, CTRL+V ile yapıştır uygulayın) kişilerinizi eklemelisiniz. Bu sayede alıcılarınızın birbirlerinin e-posta adresini görmelerini engelleyebilirsiniz.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış