8 Ağustos 2020 04:06 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:58

Firefox Nasıl Hızlandırılır?

Firefox Nasıl Hızlandırılır?

İnternet ağının yaygınlaşması ve farklı cihazları kullanan kişilerin sayısının artmasıyla birlikte küresel olarak yoğun bir şekilde kullanılan internet tarayıcıları geliştirilmiştir. Dünya genelinde sık olarak kullanılan internet tarayıcılarından biri de Mozilla Firefox isimli tarayıcıdır. Türkiye’de de

İnternet ağının yaygınlaşması ve farklı cihazları kullanan kişilerin sayısının artmasıyla birlikte küresel olarak yoğun bir şekilde kullanılan internet tarayıcıları geliştirilmiştir. Dünya genelinde sık olarak kullanılan internet tarayıcılarından biri de Mozilla Firefox isimli tarayıcıdır.

Türkiye’de de tercih edilen ve Google Chrome isimli tarayıcıdan sonra en çok kullanıcısı olan Firefox, farklı güncelleştirmelerle yenilenen bir tarayıcıdır. Kullanışlı özellikleriyle de dikkat çeken Firefox tarayıcısını kullanan kişiler, farklı konularda bilgilere ihtiyaç duyuyor.

Birçok bilgisayar yazılımında karşılaşılan yavaşlık sorunu Firefox isimli tarayıcı da yaşanabiliyor. Tarayıcısını hızlandırmak isteyen kişiler, Firefox’u nasıl hızlandırabilecekleri konusunda araştırmalar yapıyor.

Farklı yöntemler tercih edilerek yavaş çalışan Firefox tarayıcısının hızlandırma işlemi yapılabiliyor. Firefox tarayıcısında gezinti yaparken hızı yükseltmek ve tarayıcının açılış hızını arttırmak isteyen kişilerin uygulaması gereken bazı işlemler vardır.

Mozilla Firefox’u Hızlandırma Yöntemleri

En sık tercih edilen internet tarayıcılarından olan Firefox, farklı yöntemlerle hızlandırılabilecek bir yazılımdır. Firefox’u hızlandırmak için tercih edilen yenileme işlemlerinden sonra bazı bilgilerin kaybolacağının unutulmaması gerekiyor.

Firefox’a yapılacak yenileme ve güncelleme işlemlerinden sonra kaybolabilecek özellikler şunlardır;

  • Farklı web sitelerine verilen izinler ve güvenlik sertifikaları,
  • Cihaz ve plugin ayarları,
  • Araç çubuğu ve kullanıcı stilleri,
  • Temalar ve bazı eklenti verileri…

Firefox’u yenileyen kullanıcıların bu tür özellikleri varsayılan değerlere dönüşüyor. Firefox tarayıcısını yenilemek için tarayıcının adres alanına about: support yazılarak giriş yapılmalıdır. Ardından sağ tarafta bulunan tarayıcıyı yenile butonuna tıklanarak yenileme işlemi başlatılabilir.

Firefox Tarama Verilerini Temizleme

İnternet tarayıcılarını hızlandırmanın en önemli yöntemlerinden biri de tarama verilerinin silinmesidir. Hem güvenlik hem de tarayıcı hızı için önemli olan tarama verilerinin silinme işlemli Firefox tarayıcısında da kolay bir şekilde yapılabiliyor. Firefox ayarlar bölümünde bulunan arşiv sekmesine giriş yapılarak yakın geçmişi temizleme bölümünden tarama verileri temizlenebiliyor. Kullanıcılar, tarama verilerinin ne kadar süre öncesine kadar silinebileceğini belirleyebiliyor.

Mozilla Firefox Nasıl Güncellenir?

Firefox isimli tarayıcı hızlandırmak için değerlendirilebilecek yöntemlerden biri de tarayıcı güncellemektir. Güncel olmayan tarayıcılarda yavaşlık gibi sorunların ortaya çıkabileceği unutulmamalıdır.

Firefox tarayıcısını güncellemek için tarayıcıya giriş yaptıktan sonra sağ üstte bulunan “Yardım” sekmesi açılmalıdır. Yardım sekmesinde yer alan “Firefox hakkında” bölümü seçildikten sonra güncelleme işlemi yapılabilir. Güncelleme işleminden sonra tarayıcı yeniden başlatılarak hızlı bir şekilde kullanılmaya başlanabilir.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış