8 Ağustos 2020 03:32 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:53

Kredi Kartı İle BitCoin Nasıl Satın Alınır ?

Kredi Kartı İle BitCoin Nasıl Satın Alınır ?

Kredi kartı ile Bitcoin almak muhtemeldir. Dünya’da Bitcoin alış satışlarının hepsi takas platformları exchange üzerinden reelleşmektedir. Bu platformların bir çoğu Dolar ya da Euro para transferlerini kabul etmektedir. Transfer sonrası istenilen kripto para ünitesine tercüme yapmak muhtemeldir. Fakat platformların

Kredi kartı ile Bitcoin almak muhtemeldir. Dünya’da Bitcoin alış satışlarının hepsi takas platformları exchange üzerinden reelleşmektedir. Bu platformların bir çoğu Dolar ya da Euro para transferlerini kabul etmektedir. Transfer sonrası istenilen kripto para ünitesine tercüme yapmak muhtemeldir. Fakat platformların büyük bir kısmı kredi kartı sahtekarlıkları suratından kredi kartıyla ile kripto para satın alma ihtimali sağlamamaktadır. Bu yazımızda dünyanın en emin ve en büyük kripto para exchangelerinden biri olan CEX.IO üstünden kredi kartı ile Bitcoin nasıl alınır bunu anlatacağız.

Adım Adım Kredi Kartı ile CEX.IO’da Bitcoin Almak

1 Öncelikle buraya basarak CEX.IO platformuna gidin ve kayıt olun. Hakimiyet emelli e-posta adresinize bir e-mail gelecektir. Bu e-maildeki linke basarak kayıt operasyonunuzu bitirin. Şifre girerken de lütfen dikkatli olun ve karmaşık bir şifre oluşturun.

2 Kayıt olduktan sonra hemen hemen tüm takas platformları öncelikle sizden pasaport veya kimliğinizi dijital olarak yüklemenizi arz etmektedir. Bu kimlik doğrulama harekâtı sayesinde bir exchange platformunda operasyon yapma limitlerinizi yükseltmeniz sağlanır.
BTCTurk, CEX.IO, Coinbase, Kraken gibi büyük platformların hepsinde kesinlikle yapılması gerekilen ilk operasyon budur. Exchange’lerin büyük kısmı kimliğinizi elinizde meblağken çekilmiş bir fotoğrafınızı yüklemenizi arz eder. Şimdi CEX ekranında sağ üst köşedeki menüyü açın ve burdaki “verification” yazan butona basın. Dijital resminizi yükleyebileceğiniz bir ekran açılacaktır. Bu ekrandaki direktiflere göre resminizi yükleyin.

3 Kimlik resmi yükleme harekâtını bitirdikten sonra kredi kartı ekleme adımına geçebilirsiniz. Bu adımda da yeniden kredi kartınızı elinizde meblağken çekilmiş dijital bir resim ve kredi kartınızın ön ve arka suratının çekilmiş resimleri gerekmektedir. Yeniden emel kredi kartı sahtekarlığını yasaklamak. Bu fotoğrafları hemen cep telefonunuzla sürükleyip yükleyebilirsiniz. Kart bilgilerinizi girdikten ve fotoğrafınızı yükledikten sonra CEX.IO kredi kartınızdan 1 doların altında ufak bir sayı tahsis etmeye çalışacaktır. Bu sayının büyüklüğü kredi kartınızın bağlı olduğu online bankacılık şubesini bilebilirsin. Burda gördüğünüz ölçüyü CEX.IO oturumuna girerek kart ekleme harekâtını tamamlayacaksınız.

4 İlk üç adımı galibiyetle bitirdiyseniz artık kredi kartınızı kullanarak Bitcoin satın alımı yapabilirsiniz. Bunun için öncelikle kartınızdan Amerika Birleşik Devletleri doları ya da EURO sürükleme harekâtı asıllaştırmanız gerekmektedir. Bu para ünitelerine FIAT currency denmektedir. Sürüklediğiniz ölçüyü daha sonra istediğiniz kripto para ünitesine BTC,ETH,BCH,DASH,ZEC tercümanız muhtemeldir.

CEX.IO, Bitcoin ve Ethereum için hem direk satın alma harekâtı hem de borsadan satın alma ihtimali sunuyor. Borsa’da satın alma veya satma maliyetini siz tanımlıyorsunuz. Direk satın alma da ise o esnadaki maliyetlere göre CEX hemen satın alabileceğiniz bir maliyet ihtimali sunuyor.

Tags: Kredi Kartı İle BitCoin Nasıl Satın Alınır ?

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış