8 Ağustos 2020 03:31 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:53

İnternetten Para Kazanma Yolları

İnternetten Para Kazanma Yolları

İnternetten para kazanma yolları çok muhtelif olmakla birlikte bir hayli de güçtür. Psikolojik açıdan bakıldığı zaman insanlar her zaman basit para kazanmak isterler ve internetin sanki bunu rahatlıkla sağlayabileceği bir platform olduğunu düşünürler. İnternette gerçek para kazanan bireyler hakikatinde

İnternetten para kazanma yolları çok muhtelif olmakla birlikte bir hayli de güçtür. Psikolojik açıdan bakıldığı zaman insanlar her zaman basit para kazanmak isterler ve internetin sanki bunu rahatlıkla sağlayabileceği bir platform olduğunu düşünürler. İnternette gerçek para kazanan bireyler hakikatinde bu psikolojiyi iyi öğrenen ve size karşı kullanan şahıslardır. Lütfen hayal satan insanlara inanmayın ve bu yazımızı dikkate alın.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki bugün çok büyük yatırımlarla kurulan internet siteleri dahi güç kar ediyor ya da hiç kar edemiyor. Tonlarca reklam parası döken ve karşılığını göremeyen bir çok şirket var. Bu surattan internetten para kazanmak sanıldığı kadar basit değildir.

Her sektörde olduğu gibi internet sektöründe de bazı mahsuller mucizevi alaka görüyor. Bu mahsuller genellikle kar marjı yüksek ve pazarlama stratejileri ile kıymetleri şişirilmiş mahsullerdir. Bir misal vermek gerekirse: “Penis sihirci haplar.” Medikal açıdan bakıldığında hiçbir doğrulu olmayan ve yapımı gayet ucuz olan bu mahsuller internette senelerdir rahatlıkla satılmaktadır. Bunun başlıca sebepleri arasında psikolojik olarak inanmaya eğilimli ve para vermeye müsait bir kitle olmasıdır. Başka Bir Deyişle bu kitleye 30 TL’den 500 TL’ye kadar bir maliyet biçip bu mahsulleri satmak olasıdır. Yeter ki psikolojiye doğru oynamayı öğrenil. Eşi bir misal de zayıflama hapları için geçerlidir. Acaba perhiz programları ve perhiz hapları hakkında yılda kaç tane yeni mahsul veya haber dinliyorsunuz?

Satış Ortaklığı Programları

Satış ortaklığı programından para kazanmak olasıdır. Fakat internetin işleyişi hakkında bilgi sahibi olmayan şahısların bu işe girmesi boşa süre kaybı ile sonuçlanır. Satış ortaklığı sizin sayenizde satılan bir mahsul için kurul verir. Bu gidişatta satış ortaklığı programına aza olan bir sitenin öncelikle ciddi trafiğe gereksinimi vardır ve bu trafiği satışa yönlendirecek psikolojik unsurları devreye geçirmesi zorunludur. Nasıl mı? Misalin bir perhiz hapını satış ortaklığı ile satmayı kastettiğinizi düşünelim. Diyelim ki her satış için ana şirket size 5 TL kurul veriyor. Bu gidişatta ayda 500 TL kazanmak için sayfanıza gelen trafikten 100 şahsın size inanıp bu mahsulü satın alması zorunludur. 100 şahıs internet için büyük bir sayı değildir fakat gerçek kasvet bu nasıl yapacağınızı öğrenmediğinizden kaynaklanıyor. Öncelikle internet standardı her 100 bireyden 1 şahsın bir şey alacağı istikametindedir. Bu gidişatta sayfanıza ayda 10000 şahıs kazançsa ve siz de 100 bireye satabilirseniz 500 TL kazanmış olacaksınız. Peki seçtiğiniz mahsulle ilişkili 10000 bireyi nasıl sitenizi getireceğinizi öğreniyor musunuz? Teknik bilginiz var mı? Değişik sitelerle olan rekabeti kavrıyor musunuz? Başka Bir Deyişle ayda 500 TL kazanmak düşündüğünüzden çok daha fazla zamanınızı alabilir.

Blog’dan Para Kazanma

Bu da hayli popüler bir mevzu olmuştur. Bu okuduğunuz yazı da hakikatinde bir blog yazısından farksızdır. Peki internette yazı yazan kaç tane insan olduğunu hiç biliyor musunuz? Veya kaç tane blog olduğunu? Blog’dan para kazanmak için sitenize çok ciddi trafik gelmesi zorunludur. Aynı satış ortaklığı programlarında olduğu gibi trafiğin bir kısmı reklamlara basacak ve siz de click başına bir kaç sent para kazanacaksınız. Günde 10,000 şahıs sitenizi ziyaret etse, günlük hasılatınız 5-10 doları geçmeyecektir. Bu da aylık 500 TL’ye yakın bir paradır. Günlük 10,000 şahsiyet bir trafiği oluşturmak da ne yazık ki pek de basit değildir. İnternetten iyi para kazanan blogların rakamı gerçekten de çok düşüktür. Yüksek trafikli olan siteler zati bir çok yazarla çalışmaktadır. Başka Bir Deyişle tek başınıza basitçe yapabileceğiniz bir iş değildir.

Anket Doldurarak Para Kazanmak

Bu acayip bir mevzudur. Anket doldurarak üç beş kuruş kazanmak olasıdır. Günde kaç tane anket doldurmaya zamanınız var? Her bir anket için size ne kadar para veriliyor? Bir anket için 100 TL para verecek şirket rakamı büyük olasılıkla çıldırmıştır. Anket doldurularak para kazanmak bir hobinin üstüne geçemez.

Mahsul Satarak Para Kazanmak

Bu da ne yazık ki karmaşık bir mevzudur. Gittigidiyor.com veya Sahibinden.com gibi siteler üzerinden mahsul satışı yaparak para kazanan bir çok insan vardır. Bu platformlarda trafik yoğundur ve teknik olarak bir çok problemle sizin uğraşmanıza gerek kalmamaktadır. Bu surattan doğru bir mahsul bulursanız satış yapabilirsiniz.

Fakat bir e-ticaret sitesi kurarak satış yapmaya çalışırsanız işiniz var. Özellikle rekabetin fazla olduğu mahsullerde reklam yapmadan trafiği sitenize getirmeniz ihtimalsizdir. Reklam da ciddi maliyetleri olabilen bir pazarlama taşıtıdır. Kurduğunuz e-ticaret sitesinin emin olması ve sattığınız mahsullerin alaka çekici olması zorunludur. Şayet sattığınız mahsuller Markafoni.com veya Hepsiburada.com gibi büyük sitelerde satılıyorsa büyük olasılıkla sizin verdiğiniz maliyetten çok daha düşüğe satılıyordur. Bu da satışlarınızı ciddi oranda etkileyecektir. Piyasa öğrenilirliği olan mahsuller genellikle basit satılır ama maliyet kırmanız çok güçtür.

Freelance Olarak Para Kazanmak

Freelance olarak para kazanmak olasıdır. İnternette özellikle bir çok yabancı site bu mevzuya ağırlık vermiştir. Odesk.com veya Elance.com gibi sitelerde freelancelere uygun bir çok iş olanağı vardır. Yalnız bu siteler beynelmilel olduğu için rekabet yüksektir. Özellikle Hintli ve Filipinlilerin ağırlıklı olduğu bu sitelerde bir iş koparmak pek basit olmuyor. Şayet daha evvel bu sitelerde çalışarak bir portföy oluşturmuşsanız, yeni işler alma olanağınız çoğalacaktır. Fakat maliyet kıran bir çok şahıs olduğunu unutmayın. Ayrıca freelance olarak çalışmak gerçekten de ciddi motivasyon isteyen bir iştir.

Link ve Tanıtım Yazısı Satarak Para Kazanmak

Bazı blog ya da websayfası sahipleri internette R10 gibi popüler forumlarda link satarak para kazanırlar. Genellikle birden fazla sitenin sahibi olan bu bireyler, forumlarda faal olarak link satışı yaparlar. Bir link için genelde 15-50 TL, bir tanıtım yazısı için de 10-15 TL bir fiyat arz edilir. Bir sitenin ayda 100 tane link satması pek olası değildir. Bu surattan birden fazla sayfa üzerinden operasyon yapılır. Link satmak, SEO ilgilendiren bir mevzu olduğu için genellikle teknik şahısların meraklı olduğu bir para kazanma yöntemidir.

İnternetten Para Kazanma Kitapları veya Araçları

Son olarak da bu mevzuya değinmek istiyoruz. Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi, bu mevzu da psikolojiye oynar. Tamamen insanları aldatmaya müteveccihtir ve bunlara para kaptıran suratlarca insan vardır. İnternetten para kazanmanın basit bir iş olmadığını belirttik. Peki bir kitap veya teknik uygulayarak ayda 3000 TL nasıl kazanacaksınız? İşte internetten parayı kazananlar gerçek size bu palavrayı satan şahıslardır.

Tags: İnternetten Para Kazanma Yolları

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış