8 Ağustos 2020 03:30 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:58

Antivirüs Yazılımı Nedir ?

Antivirüs Yazılımı Nedir ?

Antivirüs yazılımı, makûs gayeli yazılımları idrak etmek, önlemek ve yasaklamak için planlanan yazılımlara denir. Kötücül yazılım sınıflandırmasına virüsler, solucanlar, trojanlar ve vahim-yazılımlar girer. Potansiyel olarak istenmeyen programların bazı formları yazılım ve ajan yazılımlar gibi da dahildir. Temel olarak virüse

Antivirüs yazılımı, makûs gayeli yazılımları idrak etmek, önlemek ve yasaklamak için planlanan yazılımlara denir. Kötücül yazılım sınıflandırmasına virüsler, solucanlar, trojanlar ve vahim-yazılımlar girer. Potansiyel olarak istenmeyen programların bazı formları yazılım ve ajan yazılımlar gibi da dahildir.

Temel olarak virüse karşı koruma yazılımı başka bir deyişle antivirüs, makûs gayeli yazılım kötücül yazılım için imza tabanlı idrak etme sağlar. Bir virüs imzası örüntü olarak da öğrenilir, makûs gayeli yazılım içindeki bir kod parçasına genellikle onay/had ve virüse karşı koruma işareti değişik ismiyle desen aktüelleştirmelerine dayanmaktadır.

Antivirüs yazılımlarının imali 1980’lerin sonlarına doğru başladığı için gözettiği tehditlerle beraber büyüme sağladı. Bugünkü değişmez imza pattern-eşleştirme tespit etme genellikle çok yeterli değildir. Bu yüzde daha zinde başka bir deyişle tavırsal tabanlı ve izinsiz girişi temkine teknolojileri ile beraber değişmez imza eşleştirmesi kullanan yazılımlar bulunmaktadır.

Antivirüs yazılımları çoğunlukla münazaraların mevzusu olmuştur. En sık tesadüfülen münazaralar fiyatlı antivirüs programları hakkında olmaktır. Fiyatlı yazılımları üreten işletmelerin aynı zamanda virüsleri de kendilerinin ürettiği gibi kuramlar vardır. Bu şuna benzetilebilir: Bir salgın yarat sonra antibiyotiği benden al. Fakat bu komplo kuramından öteye gitmemektedir. Bir yazılım üreticisin bunu yaptığı ortaya çıkarsa çok ciddi değerler ödeyebilir ve bu zamana kadar da bir kez dahi böyle bir yargılama/dava olmamıştır.

Antivirüs yazılımları, virüsten korunma tarayıcılarından, güvenlik duvarı, saklılık teftişleri ve değişik ek güvenlik gözetmesi ile beraber gelen Internet güvenlik kolilerini bitirmek için bir hayli şekilde satılır veya dağıtılır. Microsoft, AVG ve Avast gibi bazı satıcılar konut kullanımı için fiyatsız antivirüs yazılımı sunarlar.

Tags: Antivirüs Yazılımı Nedir ?

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış