8 Ağustos 2020 02:54 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:55

En Ucuz Köpek Türleri

En Ucuz Köpek Türleri

Köpek türleri; tüy dökmeyen köpek cinsleri, minyatür köpek cinsleri, ev köpekleri cinsleri, popüler köpek cinsleri, büyümeyen köpek cinsleri, küçük köpek cinsleri gibi başlıklar altında incelenebilir. Köpek Türleri ve Fiyatları Köpek denilince ilk

Köpek türleri; tüy dökmeyen köpek cinsleri, minyatür köpek cinsleri, ev köpekleri cinsleri, popüler köpek cinsleri, büyümeyen köpek cinsleri, küçük köpek cinsleri gibi başlıklar altında incelenebilir.

Köpek Türleri ve Fiyatları

Köpek denilince ilk akla gelen Golden köpekleri en ucuz köpeklerdendir ve bu cinsler araştırıldığında 90 TL ye de bulunabilir.

Ülkemizde bulunan ve oldukça sevilen kökeni Sivas’a ait olan Sivas Kangalı da en ucuz köpeklerdendir. Bu cinsteki köpeklerin fiyatları da 130 TL’den başlıyor. Fakat bu köpeklerin orjinal olanlarının fiyatı 600 TL den başlıyor.

Rottweiler cinsi köpeklerde ucuz köpekler arasındadır. Bakımı oldukça zor olan türdeki bu köpeklerin fiyatı 200 TL’den başlıyor.

Köpek Eğitimi ve Bakımı

Bir köpek için bakım çok önemlidir. Sokak köpeğinden farksız olan bakımsız köpeklerle vakit geçirmek oldukça zordur. Hem köpeğin hem de sahibinin sağlığı için köpeklerin bakımı düzenli olarak yapılmalıdır. Öncelikle mamalar için kalite çok önemlidir buna dikkat edilmelidir. Bazı mamalar köpekler için çok sağlıksız gelebiliyor. Bunun için köpeğe uygun olan mama seçilmeli ve düzenli bir şekilde öğün öğün verilmelidir. Eğer köpek evde beslenecekse tuvalet eğitimi verilmelidir.

Köpekler İçin Gerekli Aşılar

Köpeğin sağlığı için yapılması gereken aşılar vardır. Yapılması gereken bu aşılar şu şekilde sıralanabilir:

Puppy DP: 28. – 45. günden itibaren yapılmalıdır.

Vanguard Plus 5 DHPPi + L: 28. günden itibaren yapılmalıdır.

Coronovirus: 40. günden itibaren yapılmalıdır.

DHPPi + L: 40. günden itibaren yapılmalıdır.

Bronchine: 55. günden itibaren yapılmalıdır.

Lyme: 55. günden itibaren yapılmalıdır.

Vacderm: 85. günden itibaren yapılmalıdır.

Kuduz: 96. günden itibaren yapılmalıdır.

Bu aşıları yapmak hem sizin hem de köpeğinizin sağlığı için oldukça önemlidir.

Köpek alacakken bu tür etmenlere dikkat etmeniz gerekir. Zira köpeğini araştırmadan tanımadan alan sahipler köpekleriyle sağlıklı ilişki kuramazlar. Unutmamalıyız ki köpek alırken önemli olan fiyat değil bizim onlara vereceğimiz sevgi ve değerdir. Bu yüzden barınaktan köpek almak daha hoş olur. Çünkü onlar bakıma, ilgiye muhtaç ve sahipsizdirler.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış