8 Ağustos 2020 02:43 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:55

Düğün Kredisi Veren Bankalar

Düğün Kredisi Veren Bankalar

İki kişinin aile kurmak için kanunlara uygun şekilde bir araya gelmesine evlilik denir. Yeni evlenecek olan çiftlere geri almak üzere bankalar tarafından maddi destek sağlamak amacıyla evlilik kredisi imkanı sağlarlar. Son zamanlarda evlenmek isteyen çiftler yaygın olarak bankalara

İki kişinin aile kurmak için kanunlara uygun şekilde bir araya gelmesine evlilik denir. Yeni evlenecek olan çiftlere geri almak üzere bankalar tarafından maddi destek sağlamak amacıyla evlilik kredisi imkanı sağlarlar. Son zamanlarda evlenmek isteyen çiftler yaygın olarak bankalara evlilik kredisi başvurusunda bulunmaktadır. Gelinliği, düğün mekanı, mobilyalar, beyaz eşyalar derken evlilik bir hayli masraflı bir duruma gelmektedir. Bu masraflar için yeterli maddi imkanın bulunmuyorsa, kredi çekmek cazip görünebilir.

Düğün Kredisi Nedir?

Günümüzde Evlenmek için maddi desteğe ihtiyaç duyanlar günden güne artıyor. Bankalar tarafından yeni evlenecek çiftlere maddi destek sağlamak için verilen krediye evlilik kredisi denir. Evlilik kredisi bir ihtiyaç kredisi türüdür. Evlilik kredisi şartları, klasik ihtiyaç kredisi çekme şartları ile aynıdır. Evlilik kredisi veren bankalar oldukça fazladır.

Devlet Destekli Düğün Kredisi

Devlet evlilikleri desteklemek ve evlenenlere yardımcı olmak için çeyiz hesabı projesi ile kredi imkanı sağlamaktadır. Evlenmek isteyen çiftler devletten destek alarak evlenme kredisi ve yardımı alabilirler. Devlet tarafından başlatılan bu projede, evlenenlere çeyiz yardımı adı altında destek olunmaktadır. Evlenecek olan çiftlere devlet desteği verilen uygulama çeyiz hesabı uygulamasıdır. Devlet destekli çeyiz parası almanın şartları; en az 27 yaşında olmak, belirlenen bankalarda çeyiz hesabı sahibi olmak, en az 3 yıl çeyiz hesabında birikim yapmak. Devlet çeyiz hesabında biriken para miktarına göre 5 bin liraya kadar çeyiz yardımı yapabilir. Sistemde zorunlu olarak 3 yıl kalınması gerekmektedir.

Evlilik Kredisi Şartları Nelerdir?

Evlilik kredisi için kriterler kredi imkanı sağlayan bankalara göre değişiklik gösterir.

Evlilik Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

Yeni evlenecek çiftlere kredi desteği sağlayan birçok banka mevcuttur. Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank, ING Bank, TEB, Finansbank, Yapı Kredi, Akbank gibi birçok banka evlilik kredisi sunar.

Evlilik Kredisi En Fazla Ne Kadar Alınır?

Evlilik kredisinin limiti bankalara ve başvuru yapan çiftlerin gelir durumuna göre değişiklik gösterir. Evlilik kredisinin limiti gelir durumuna oranla belirlenir. Ayrıca mevcuttaki başka kredilere göre de yeni alınacak evlilik kredisinin tutarı belirlenir.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış