8 Ağustos 2020 01:26 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:59

Apple TV Remote’unuzu Kullanarak Nasıl Televizyonunuzu Kontrol Edersiniz

Apple TV Remote’unuzu Kullanarak Nasıl Televizyonunuzu Kontrol Edersiniz

Apple günümüzde 1000 TL civarlarında satışa sunduğu 4. Nesil olan Apple TV, kullanıcılar tarafından beğenileri topladı. Özellikle yenilenen kumandasıyla dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Bu kumanda üzerinde bulunan Touch Surface yani dokunmatik yüzey, karanlık ortamlarda tuşları arama gibi sorunları

Apple günümüzde 1000 TL civarlarında satışa sunduğu 4. Nesil olan Apple TV, kullanıcılar tarafından beğenileri topladı. Özellikle yenilenen kumandasıyla dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Bu kumanda üzerinde bulunan Touch Surface yani dokunmatik yüzey, karanlık ortamlarda tuşları arama gibi sorunları ortadan kaldırıp, sizlere eşsiz bir deneyim sunuyor. O zaman sizlere bu eşsiz deneyimi yaşamanız için eski kumandanızı yapacağınız birkaç ayar ile Apple TV Remote veya Siri Remote‘la nasıl yer değiştirebileceğinizi anlatayım.

Televizyonunuzu Apple TV Remote Kullanarak Nasıl Kontrol Edersiniz?

Apple’ın yeni piyasaya sürmüş olduğu ve hassas Touch Surface özelliğine sahip olan Apple TV Remote, tasarım olarak oldukça sade ve şık durmaktadır. Üzerinde bulunduğu dokunmatik yüzey ile kanallar arasında rahatça dolaşabilir, oyun seçenekleri arasında kolayca gezine bilirsiniz. Ayrıca izlediğiniz filmde istediğiniz sahneye tekrardan geri dönme ve istediğiniz içeriklere kolayca ulaşabilirsiniz. Kumanda üzerinde bulunan dokunmatik yüzeyden ayrı ses açıp kapama, mikrofon, oynatıp duraklatma tuşları erişim açısından oldukça düzgün bir dizayna sahiptir.

Bu özelliklere sahip olan uzaktan kumandayı ayrıca televizyonunuzu ve uydu cihazınızı da kontrol etmek için kullanabilirsiniz. Bunun için televizyonunuzun HDMI-CEC teknolojisini desteklemesi gerekiyor. Bu teknoloji diğer televizyon üreticileri için farklı adlandırılmış olabilir. Daha sonrasında kendi Apple TV’nize gereken ayarları yaptıktan sonra eski kumandanızı bir kenara koyup yeni, ayarlamış olduğunuz Apple TV Remote’u kullanarak bu keyfi tatmaya başlayabilirsiniz. Lakin televizyonunuz eğer HDMI-CEC teknolojisini desteklemiyorsa yalnızca ses ayarlarını yapabilirsiniz.

Apple TV Remote’ u Nasıl Ayarlarım?

Apple TV Remote, aslında televizyonunuzun teknolojisine bağlı olarak direk otomatik olarak algılayabiliyor.

Fakat televizyonunuz eski model ise ya da Apple TV kurulumu kendiliğinden otomatik olarak yapılmadıysa yapacağınız birkaç adım ile bu sorunu ortadan kaldırabiliriz:

  • İlk olarak yapmamız gereken Ayarlar (Settings) – Uzaktan Kumandalar ve Aygıtlar (Remotes and Devices) seçenek yollarını takip etmeliyiz.
  • Daha sonrasında Home Theater Control diye adlandırılan ev sinema sistemi kontrollerinin altında bulunan Turn On Your TV with Your Remote yani televizyonunuzu uzaktan kumanda yardımı ile açın seçeneğini aktifleştiriyorsunuz.
  • Volume Control yani ses yüksekliği denetimi adlı seçeneğe giderek Learn New Device- yeni aygıtı öğren seçeneğini seçiyorsunuz.
  • Daha sonrasında ise uzaktan kumandanızı televizyonunuzun ya da uydu alıcınızın ses düzeyini ayarlamak için ekranda açılan basit yönergeleri takip ediyorsunuz.
Tags: Apple TV Remote

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış