8 Ağustos 2020 01:10 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:59

Android ART Nedir ve Nasıl Açılır?

Android ART Nedir ve Nasıl Açılır?

Teknolojinin geçen yüzyıllara oranla daha fazla artmasıyla bilinen 21. yy zamana damgasını vurmaktadır. Çoğu insanın mobil cihazlara, internet kullanımına ve tablet kullanımının yaygınlaşmasının avantajlarından biri olarak gördüğü bu teknolojiyi birçok konu da hayatlarına etki edecek bir biçimde ön

Teknolojinin geçen yüzyıllara oranla daha fazla artmasıyla bilinen 21. yy zamana damgasını vurmaktadır. Çoğu insanın mobil cihazlara, internet kullanımına ve tablet kullanımının yaygınlaşmasının avantajlarından biri olarak gördüğü bu teknolojiyi birçok konu da hayatlarına etki edecek bir biçimde ön plana geçirmeyi başarıyor.

Diğer yandan da geçtiğimiz günlerde neredeyse her gün teknolojik cihaz ve aletlerin yenisi çıkmaktadır ve bunları uygun şekilde takip etmekte böyle bir durumu zorlaştırmaktadır. Var olduğumuz toplumumuz da ve diğer bizim gibi topluluklar da Android cihazları İOS cihazlara oranla daha çok ilgilendiğini görülür ve Android cihazlar da oluşan problemler ve hatalar sahiplerini yeterince rahatsız etmektedir.

Kullandığınız Android cihazların problemsiz ve hatasız bir kullanımı için teknoloji haberlerini yakından takip etmek her zaman kullanıcıya bir avantaj sağlamaktadır. Android cihaz kullanan insanların bildikleri üzere Android cihazlarda en çok karşılaşılan sorunlarından biriside işletim donanımının çok ağır ve yavaş çalışıyor olmasıdır. Android işletim sistemine sahip cihazlara yüklenen uygulama veya gereken işlemlerin çalıştırılabilmesi için dalvik denilen bir sisteme ihtiyaç duyuluyor.

Dalvik Sisteminin Görevi Nedir?

Dalvik Sistemi cihazınızda bulunan yüklü uygulamaları bir yorumdan geçirip cihazın tanıyacağı ve anlayacağı bir biçime çevirmesi olarak biliniyor. Ancak Dalvik sisteminin eksiği olarak kabul edilebilecek şey ise uygulamaların geç çalıştırılması ve yavaş bir biçimde çalıştırılması olabilir. Ayrıca içerisinde bulunan ve ona güç sağlayan bataryayı olumsuz yönde etkilediğinin yanında mobil cihaz performansını da çok önemli bir düzeyde düşürebiliyor. Tüm bu sorunlar ise ART sistemi adlı kavramı ortaya çıkarmış ve Android kullanıcılarına daha kullanışlı bir alan sağlıyor.

ART nedir?

ART adlı sistemin kullanımı yine Android cihazlara sahip uygulamaların çalıştırılması ve eklenmesi demektir. Dalvik sistemi ile birlikte tartışıldığı zaman da en önemli artısı olarak bilinen Dalvik’te olduğu gibi ayrıca herhangi bir işlem gerektirmiyor olmasıdır. Bu sayede uygulamaya ait bir kod düzenleniyor ve sonucunda çalıştırılma işlemini aradan çıkartarak cihazınızın içinde bulunan uygulamaları daha hızlı ve daha rahat bir şekilde açmasını ama ediniyor.

ART nasıl aktifleştirilir?

Mobil cihazınızın ayarlar kısmı butonuna tıklayın ve daha sonrasında önünüze gelecek olan geliştirici seçenekler butonuna tıklayarak çalışma zamanı bölümünden ART uygulamasını seçmeniz gerekiyor. Bu kısa ve sizi yormayan işlemlerin sırası ile uygulanması ART sistemini devreye geçirip kullandığınız cihazınızın bellek yönetimi ve çöp toplama sistem mekanizmalarını daha hızlı bir şekilde çalıştırarak Android kullanıcılarına büyük kolaylık sağlıyor.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış