8 Ağustos 2020 01:07 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:59

Altın Hesabı Olan Bankalar

Altın Hesabı Olan Bankalar

Altın her geçen gün değerine değer katarak önemli bir yatırım aracı olarak karşımıza çıkar. Özellikle yeni evlenen çiftlerin yöneldiği ve yaz aylarında büyük artışların olduğu görülür. Yastık usulü olarak saklanıp, birikimi yapılan altınlara son dönemlerde bankalara rağbet artışı

Altın her geçen gün değerine değer katarak önemli bir yatırım aracı olarak karşımıza çıkar. Özellikle yeni evlenen çiftlerin yöneldiği ve yaz aylarında büyük artışların olduğu görülür. Yastık usulü olarak saklanıp, birikimi yapılan altınlara son dönemlerde bankalara rağbet artışı sağlanarak belli bir faiz oranı ile gelir elde etmek mümkün. Peki, bu gelen birikimi daha avantajlı bir hale nasıl çeviririz? Altını yastık altı tutmak daha mı kar sağlar yoksa bankada altın hesabı açmak mı? Hangi bankalarda altın hesabı açmak mümkündür?

Altın Hesap Nedir

Elinizde yatırım kaynağı olan altını bir bankaya götürerek yada bir bankadan altın satın alarak daha fazla kar elde etme amacı sağlamak için oluşturulur. Altın hesabı gram, çeyrek yada tam altın olarak hesap açılabildiği gibi o güne ait anlık kur değerleri üzerinden işlem yapılarak para karşılığı yapılır.

Altın Hesabı Nasıl Açılır

Altın hesabı açmak artık çok daha kolay. İos ya da Android işlemli telefonlarınıza bankaların mobil uygulamalarını indirerek çok daha hızlı bir şekilde işlem yapılabilir. Ayrıca banka şubesine giderek yada internet bankacılığı kullanarak bu işlemi uygulamak mümkün. Eğer bir bankanın müşterisi olmadan işlem yapmak istiyorsanız herhangi şubeye giderek altın hesabı açılabilir.

Vadeli-Vadesiz Altın Hesabı Nedir

Vadeli hesap; seçmiş olduğunuz bir vade üzerinden işlem uygulanarak belli bir faiz oranı ile kazanç sağlamak mümkün. Vadeli hesap o güne ait piyasalarda artış gösteren altın üzerinden, hem de üzerine eklenen faiz oranı ile kazanç sağlanır.

Vadesiz hesap; ek gelir vergisi ödemeden yada başka bir masraf ödemeden altınlarınızı alıp, satarak işlem uygulayabilirsiniz.

Altın Hesabına Sahip Bankalar

Birçok banka üzerinden altın hesabı açarak işlem yapmak mümkün. Altın hesabı olan bankalar şunlardır; Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Garanti Bankası, Kuveyt Türk, Yapı Kredi Bankası, Akbank, İş Bankası üzerinden işlemleriniz yapılır.

Altın Hesabı En Az Ne Kadar Olmalı

Bankaların kendi prosedürlerine göre değişkenlik göstermekle beraber bu miktar vadeli hesapta en az 10 gr altın olmak şartı ile açılabilir.

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış