20 Temmuz 2020 00:41 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:55

SAÇLARDA KORKU FİLMİ ETKİSİ YARATAN 6 ALIŞKANLIK

SAÇLARDA KORKU FİLMİ ETKİSİ YARATAN 6 ALIŞKANLIK

Saçlarımız dış görünüşümüzü etkileyen önemli unsurlardan biridir. Eğer saçlarımız daha yumuşak, daha parlak ve daha sağlıklı görünürse biz de daha iyi görünürüz. Bu gibi etkileri vermek için ise sayamayacağımız kadar fazla ürün kullanıyoruz. Ancak saçlarımız bu ürünlerle birlikte

Saçlarımız dış görünüşümüzü etkileyen önemli unsurlardan biridir. Eğer saçlarımız daha yumuşak, daha parlak ve daha sağlıklı görünürse biz de daha iyi görünürüz. Bu gibi etkileri vermek için ise sayamayacağımız kadar fazla ürün kullanıyoruz. Ancak saçlarımız bu ürünlerle birlikte zaman geçtikçe daha çok yıpranıyor güzel olan görünümünü de kaybediyor. Sadece bu ürünlerle değil kullandığımız bazı maşa, düzleştirici ve buna benzeyen birçok alet yüzünden bir günlüğüne güzel görüneyim derken saçlarımızın ucunu kırıyor, saçlarımızı daha fazla yıpratıyoruz. Bu yıpratma olana kadar ise saçlarımızın görünümünün ne kadar sağlıksız olduğunu fark etmiyoruz. İşte bu ve bunun gibi saçımıza zarar veren alışkanlıkları saçlarımızın artık zarar görmemesi için bu yazımızda sizlere sunuyoruz.  İşte saçımıza zarar veren alışkanlıklar.

Saçları Fazla Sıcak Suyla Yıkamak

Birçok kişi saç yıkamak hakkında pek bilgiye sahip değildir. Temizlik için saçların sıkça yıkanması gerektiği doğru sanılan yanlışlardan biridir. Özellikle saçların boş yere hırpalanması zarar görmelerinin en büyük nedenlerinden biri. Bir saç telinin gerçekten büyük ağırlıklar taşıyabildiğini duymuşsunuzdur. Bu saçların aşırı dayanıklı olduğu gibi bir yanılgıya neden olabilir. Oysa ki saçlar zorlu hava şartlarından ya da yanlış yıkanma gibi nedenlerle hemen etkilenir.

Saçları yıkamak saçlara ne kadar yarar sağlasa da yıkadığınız suyun ısısı bunu değiştirebilir. Saçınızı fazla sıcak suyla yıkadığınız zaman saçınızla beraber saç deriniz de zarar görür. Saç deriniz kavladığından kepek oluşumuna neden olurken aynı zamanda saçınızda çok fazla kırık oluşmasına da neden olur. Bu ve bunun gibi etkilerin önüne geçmek için ise ılık su ile yıkanıp sona geldiğinizde de bir miktar soğuk suya girebilirsiniz.

Durmadan Kafanıza Oynamak

Kafa derisinin kaşınması  ya da bir tik olarak sürekli saç ile oynamak beraberinde saçta kepek sorununa neden olur. Saç derisinin soyulması ve beraberinde saç derisinin sağlığını kaybetmesine neden olan bu davranışın alışkanlık olduğu yüzlerce insan vardır.

Kafanıza oynamak saç derinize zarar verdiğinden dolayı hem kepek oluşumuna hem de saç dökülmesine neden olur. Özellikle saç dökülmesi çok riskli bir durum olduğundan kafanıza fazla oynamanız sizin yararınıza olacaktır.

Sağlıksız Beslenme

Her ne kadar beslenme ile saçların ilişkisi olmadığı düşünülse de durum bundan çok daha farklıdır. Sağlıksız beslenme beraberinde saç köklerinin ihtiyaç duydukları değerleri alamamalarına neden olur. Sağlıksız beslenen insanların saçları sağlıklı beslenen insanlara göre daha yavaş uzar. Bu da saç bakımında sağlıklı beslenmenin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyan etkenlerden biri olarak değerlendirilebilir.

Sağlıksız beslenme, birçok şeyin nedeni arasında bulunmakla beraber saçlarımıza zarar veren alışkanlıklardan biridir. Eğer düzenli bir şekilde beslenmezsek saçlarımız ihtiyacı olan vitaminleri ve minarelleri alamayacağından daha yavaş uzar ve kendini daha az yeniler. Bu durumda ise sağlıklı saçlara sahip olmak pek olanaklı değildir.

 Spordan sonra saçları yıkamamak

Spor, saç derisinin kirlenmesinde oldukça büyük paya sahip etkinliklerden biridir. Bu nedenle düzenli spor yapan birçok kişinin spor sonrasında saçlarını yıkamak yerine vücudunu yıkaması bilinen büyük hatalar arasında yer alır. Spordan sonra saçları yıkamak saç derisinin temizlenmesi için önemlidir.

Saçlarınız spordan sonra fazlaca ter içinde kalır. Tabi ki fazlaca ter içinde kaldığından da çabucak kirleniverir. Hal böyle olunca saçlarınız temiz bir şekilde kalamaz. Tabi ki temiz olmayan saçlar sağlıklı bir şekilde uzayamayacağından ya da güzel bir şekilde parlayamayacağından saçınızın sağlıklı bir şekilde büyümesi beklenemez. Bu yüzden saçlarınızı düzenli bir şekilde yıkamalı ve onların yağlanmasını izin vermemelisiniz.

Saçlarınızı Çok Sık ve Sert Taramak

Saçlarımız genelde narin olduğundan saçlarımızı sert taramak onların dökülmesine neden olmaktadır. Bu yüzden saçımızı çok sert ya da çok şık bir şekilde taramamalıyız. Aynı şekilde saçlarınızın sürekli sıkı bir şekilde bağlı durması da aynı etkiyi yapacaktır. Arada saçınızı açıp hem baş ağrısını önleyebilir hem de saçlarınızın dökülme sorununum önüne geçebilirsiniz.

Şekillendirici Aletler Kullanmak

Şekillendirici aletler saçlarımızı kırdığından dolayı pek fazla kullanılmamalıdır. Sonrasında saçlarınız ne kadar hoş görünse de bir sonraki gün saçlarınızın bütün sağlıklı görüntüsü gidecektir. Bu yüzden saç şekillendirici maşa, düzleştirici gibi aletlerin kullanılması tavsiye edilmemektedir.

Tags: Saç Bakımısaçlar hakkındasıcak su ile duş

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış